Documentar DW: Traficul de minori în Europa

0
802

În acest documentar realizat de Olivier Ballande pentru Deutsch Welle, vedem o frântură din rețelele extinse care utilizează minori în scopuri ilegale, multe dintre aceste având drept origine România.

Documentarul surprinde bine dificultățile și provocările pe care le aduce cu sine criminalitatea transfrontalieră. O echipă franceză și una română, formată din oficiali din justiție sau corpul diplomatic, discută despre cum ar putea să își coordoneze eforturile astfel încât să neutralizeze acest flagel. Din păcate, fenomenul este atât de răspândit încât este puțin probabil ca eforturile actuale ale forțelor de ordine să fie suficiente.

Interviurile cu minorii implicați sunt în mod special tulburătoare. Seninătatea copiilor în fața faptelor de care sunt acuzați, dar și lacrimile pe care nu le pot stăpâni atunci când sunt separați de familia lor, aduc în discuție tema gestionării acestor minori, ulterior arestării, în special atunci când chiar familia renunță la ei și îi lasă în grija diverselor instituții sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.