Do Not Split: documentar despre protestele din Hong Kong, nominalizat la Oscar

0
538

Do Not Split este o producție americano-norvegiană din 2020, nominalizată la categoria Best Documentary Short, la premiile Oscar de anul acesta. Deși nu a câștigat premiul, documentarul este o mărturie puternică a ceea ce au trăit protestatarii anti-Beijing din Hong Kong în 2019-2020.

Documentarul este regizat de Anders Sømme Hammer, de origine norvegiană, și este produs de Field of Vision, un brand First Look Media, casă de producții media înființată de Pierre Omidyar, miliardar de origine franceză, fondatorul Ebay.

Documentarul are 35 de minute și este în mare parte filmat din perspectiva camerelor GoPro sau handheld ale protestatarilor care au criticat legea extrădării în China și denaturarea procesului electoral. Pe lângă violență, filmul mai surprinde și diversitatea protestatarilor. Vedem studenți dar și bătrâni care scandează lozinci anti-Beijing și cer respectarea democrației.

Pandemia a adăugat un strat nou de complexitate pentru situația din Hong Kong și a îngreunat situația celor care luptă pentru păstrarea principiilor democratice în Hong Kong.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.