DW Documentary: Wirecard, cel mai mare scandal financiar german postbelic

0
992

În acest documentar marca Deutsche Welle, se prezintă firul epic al celui mai mare scandal financiar din Germania postbelică, decăderea Wirecard, fosta stea în ascensiune a sistemului financiar german.

Publicația germană are acces la fondatorul companiei, Peter Herold, foști angajați, Olaf Scholtz, Ministrul de Finanțe al Germaniei, short-selleri care au prezis și profitat de pe urma decăderii Wirecard, dar și foști angajați care au suferit și s-au simțit trădați de minciunile spuse de un board grandoman și lacom.

Aceste fațete ale scandalului, explorate concomitent în documentar, țes o poveste care a mai fost spusă și va mai fi spusă, cea a corupției la nivel înalt, în sălile de consiliu ale unor mari corporații.

De asemenea, sectorul financiar mai mult decât altă industrie, a facilitat din neglijență, și uneori a premeditat, tranferul ilicit de fonduri, spălare de bani, evaziunea sancțiunilor internaționale etc., iar Wirecard este un exemplu că Uniunea Europeană nu este străină la acest fenomen iar agențiile de reglementare dar și corpurle legislative naționale și europene, ar trebui să facă o treabă mai bună pentru a preveni fraudarea a mii de investitori individuali, vulnerabili la fluctuații majore ale acțiunilor.

În final, dezamăgirea și șocul financiar pe care îl suportă populația naște nemulțumire politică și deschide uși pentru populism și autoritarianism, ceea ce face cu atât mai importantă prevenirea acestor fraude majore, față de reacționarea în fața unui dezastru deja produs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.