Tigray: Statele Unite anunță restricții pentru Etiopia și Eritreea

0
426
https://www.thenationalnews.com/image/policy:1.1194936:1617216994/image.jpg?f=16x9&q=0.6&w=1200&$p$f$q$w=70c86c9

Statele Unite impun restricții de viză „pentru cei pe care îi considerăm responsabili” pentru conflictul din regiunea Tigray. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de stat american Antony Blinken, subliniind că Statele Unite și-au reiterat în mod repetat temerile cu privire la „încălcările drepturilor omului și abuzurile din Tigray”.

Michael McCaul, membru republican al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei, a cerut administrației Statelor Unite să asigure un sistem de sancțiuni ca răspuns la încălcările în curs ale drepturilor omului din regiunea Tigray din Etiopia. Cererea a fost făcută după ce o anchetă CNN, care a arătat că soldații eritreeni încă blochează ajutorul umanitar pentru populația civilă din Tigrinya.

În urma publicării anchetei CNN, Organizația Națiunilor Unite a confirmat miercuri că blocadele militare împiedică serios sosirea ajutorului umanitar în zonele rurale în care criza umanitară este cea mai gravă.

Michael McCaul a declarat că “au existat rapoarte ample și credibile din partea grupărilor pentru drepturile omului și a jurnaliștilor despre prezența continuă a trupelor eritreene și rapoarte despre implicarea acestora, precum și a altor actori înarmați, în încălcări ale drepturilor omului, viol și altele. Atrocitate. Este clar că guvernul Etiopiei și guvernul Eritreii nu și-au confirmat angajamentul public de a retrage forțele eritreene din Tigray. Acum avem aceste teste datorită CNN ”.

McCaul și reprezentantul democratic Gregory Meeks i-au cerut apoi președintelui american Joe Biden să folosească „urgent toate instrumentele disponibile, inclusiv sancțiunile și alte măsuri restrictive, pentru a-i viza pe cei responsabili și a pune capăt acestui conflict”.

Mii de oameni au fost uciși și alte sute de mii au fost forțați să iasă din casele lor din regiunea Tigray din noiembrie, când premierul Abiy Ahmed a trimis trupe pentru a reține și dezarma liderii partidului de guvernământ regional, TPLF, după presupusele atacuri asupra lagărelor armatei.

Trupele etiopiene și soldații din Eritreea vecină au fost acuzați de masacre și crime în lupta lor împotriva grupului rebel. “Statele Unite condamnă în cei mai puternici termeni uciderile, îndepărtările forțate, violența sexuală sistemică și alte încălcări și abuzuri ale drepturilor omului”, a spus Blinken.
„Suntem la fel de îngrijorați de distrugerea proprietății civile, inclusiv a surselor de apă, a spitalelor și a facilităților medicale, care are loc în Tigray”.

Blinken a avertizat că, în cazul în care cei responsabili pentru subminarea unei soluționări a crizei Tigray nu reușesc să îmbunătățească situația din regiune cât mai curand, ar trebui să se aștepte la sancțiuni ulterioare din partea Statelor Unite și a comunității internaționale.

SUA au cerut guvernului etiopian să-și îndeplinească angajamentele publice de a trage la răspundere pe toți cei responsabili de încălcări și abuzuri ale drepturilor omului, de a proteja civilii și de a asigura accesul umanitar nestingherit. El a îndemnat, de asemenea, guvernul eritreean să se ridice la nivelul angajamentului său public și să-și întoarcă imediat trupele pe teritoriul eritreean recunoscut la nivel internațional.

Guvernul Etiopiei a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari din partea comunității internaționale pentru a demonstra răspunderea ca rapoarte despre atrocități în regiunea Tigray. Uniunea Europeană a suspendat plățile de sprijin bugetar pe fondul rapoartelor despre violuri în grup brutale, uciderea în masă a civililor și jafuri pe scară largă în regiunea de nord.

Etiopia declară că se angajează să investigheze încălcările drepturilor omului și, alaturi de Eritreea, a promis retragerea trupelor eritreene.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că aceste crime ar fi putut fi comise de toate părțile implicate în conflict.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.