ONU solicită eliberarea imediată a președintelui Mali Bah Ndaw

0
411
https://www.kbc.co.ke/wp-content/uploads/2021/05/MALI-PRESIDENT-.jpg

Misiunea ONU în Mali a cerut eliberarea imediată a președintelui Bah Ndaw și a premierului Moctar Ouane, după rapoarte care evidențiază că au fost reținuți de soldați. Într-un tweet (în franceză), misiunea Minusma a cerut păstrarea calmului în statul sărac din Africa de Vest.

Acest lucru se întâmplă după rapoartele conform cărora președintele interimar Ndaw și dl Ouane au fost conduși de soldați în tabăra militară Kati de lângă capitala, Bamako. Acest lucru a stârnit frica unei a doua lovituri de stat în decursul unui singur an în țară. Ministrul apărării, Souleymane Doucouré, ar fi fost, de asemenea, reținut.

Luni târziu, Moctar Ouane a declarat într-un apel telefonic cu jurnaliștii ziarului AFP că soldații „au venit să-l ia”. Agenția de știri a declarat că linia a fost apoi tăiată.

Uniunea Africană, Comunitatea Economică a Statelor Africii de Vest, UE și SUA au condamnat, de asemenea, arestările, spunând că politicienii de top din Mali trebuie eliberați fără nicio condiție prealabilă.

Detențiile raportate au avut loc la câteva ore după o remaniere guvernamentală, care a înlocuit doi ofițeri înalți ai armatei care au participat la lovitura de stat de anul trecut. Din nou, Mali pare instabil la doar nouă luni de la lovitura militară care l-a văzut pe președintele Ibrahim Boubakar Keïta înlăturat din funcție.

O lovitură de stat anterioară, din 2012, realizată de islamiștii militanți care au exploatat instabilitatea și au preluat, astfel, putereas în teritoriul nordului Mali. Trupele franceze au ajutat la recâștigarea teritoriului, dar atacurile continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.