Într-o serie de tweet-uri, Bill Keating, membru al Congresului, Camera Reprezentanților, din partea partidului Democrat, reprezentând al nouălea district din statul Massachusetts, critică situația din Rusia cu privire la asaltul asupra opoziției politice dar și postura agresivă a Moscovei în vecinătate.

Bill Keating citează mai mulți experți care explică situația din Rusia și cum am putea să o gestionăm, din postura transatlantică. De exemplu, îl citează pe Edward Lucas care observă că o Ucraina de succes este o amenințare pentru Putin și regimul său deoarece oamenii din Rusia ar putea să vadă că un stat care a ieșit din sfera rusă de influentă și care se îndreaptă spre un model de guvernare vestic are mai multe beneficii decat status quo-ul în care se află ei.

Scriitoarea Masha Gessen este citată spunând că cea mai bună apărare împotriva acțiunilor lui Putin este “să nu intrăm în pat cu el”, cu alte cuvinte, să ne prețuim valorile, deoarece compromisul nu face decât să întărească regimul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.