Marea Britanie și Australia au semnat un acord de liber schimb post-Brexit

0
546
https://eastwest.eu/wp-content/uploads/2021/06/morrison-johnson-g7-1024x683.jpg

Premierul australian Scott Morrison și omologul său britanic Boris Johnson au rezolvat cele mai spinoase probleme în cadrul discuțiilor de după summitul G7 din weekend, la care Morrison a participat ca invitat.

Marea Britanie și Australia au convenit asupra condițiilor generale ale noului acord de liber schimb, care ar trebui să devină un model pentru politica comercială britanică post-Brexit.

Un purtător de cuvânt al ministrului australian al comerțului, Dan Tehan, a declarat marți: „Cei doi prim-miniștri s-au întâlnit peste noapte la Londra și au rezolvat problemele restante legate de acordul de liber schimb”.

Deși fermierii din cele două țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la conținutul acordului, prim-miniștrii Boris Johnson și Scott Morrison au anunțat acordul marți dimineață.

Fermierii britanici se tem de concesiunile care permit importurile fără taxe și cotele la carnea de vită, miel și zahăr australian, care vor afecta grav sectorul agricol intern al Marii Britanii. De asemenea, standardele de calitate ale alimentalor venite din Australia sunt mai scăzute. Sunt utilizate cantități mai mari de hormoni de către unii producători de carne de vită.

În același timp, în Australia, fermierii au avertizat că propunerile de scutire a excursioniștilor britanici de a lucra la ferme în scopul reînnoirii vizelor vor exacerba lipsa forței de muncă și vor perturba industria.

Marea Britanie este al optulea partener comercial al Australiei, cu un comerț bilateral în valoare de 20,7 miliarde de dolari. Înainte ca Marea Britanie să adere la piața unică europeană în 1973, Marea Britanie a fost cea mai profitabilă piață comercială pentru Canberra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.