Față în față: Biden și Putin se întâlnesc în mult așteptatul summit la Geneva

0
639
https://dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/digital-images/org/0ac77926-900a-4ef8-8635-ccc0f67b2bec.jpg

Summitul dintre Joe Biden și Vladimir Putin este în desfășurare la Villa La Grange din Geneva, care ar trebui să dureze 4-5 ore, înainte de cele două conferințe de presă separate. Programul prevede mai întâi o întâlnire între cei doi lideri, însoțiți de miniștrii lor de externe, care a durat aproximativ două ore. Apoi va urma ședința prelungită în care cei doi președinți au cinci consilieri de fiecare parte.

Președintele SUA se află în Elveția de ieri, iar această întâlnire este ultima oprire din turul său european de opt zile. La sosire, Joe Biden și Vladimir Putin au dat mâna: o strângere de mână importantă, deoarece relațiile dintre cele două puteri sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

„Cred că este întotdeauna mai bine să ne întâlnim față în față”. Așa a început președintele american întâlnirea cu președintele rus la Geneva. „Sper ca întâlnirea noastră să fie productivă”, a răspuns Putin. Scurtul schimb de replici a avut loc în biblioteca de la primul etaj al Vila La Grange. Cei doi s-au reunit apoi cu șefii lor de diplomație, Antony Blinken și Serghey Lavrov, alături, desigur, cu traducătorii.

Președintele rus a sosit primul în reședința spectaculoasă din Geneva, unde se ține summitul istoric. A fost întâmpinat de președintele elvețian, Guy Parmelin, cu care a dat mâna. La scurt timp, a sosit și președintele Statelor Unite. Alegerea Genevei este simbolică, întrucât amintește de summit-ul dintre Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov din 1985.

Președintele Confederației Elvețiene i-a întâmpinat astăzi pe președinții SUA și Rusia, Joe Biden și Vladimir Putin în „orașul păcii”, Geneva. La intrarea în Villa La Grange, locul summitului dintre cei doi șefi de stat, Parmelin a spus că Elveția este „fericită, în conformitate cu tradiția sa de bune oficii, să încurajeze dialogul și înțelegerea reciprocă. Vă doresc un dialog. în interesul țărilor dvs. și al întregii lumi “. Durata preconizată a ședinței, este între patru și cinci ore. Discuțiile ar putea dura, însă, mai mult decât se estimase inițial.

Așa cum a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Putin și Biden vor lua astăzi o decizie cu privire la întoarcerea ambasadorilor statelor lor la Moscova și Washington.

Agenda summitului de astăzi dintre Putin și Biden „este prea complexă pentru a fi epuizată în termen de patru sau cinci ore, astfel încât discuțiile vor dura atât timp cât cei doi lideri consideră necesar”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat înainte de summit într-un interviu pentru Channel One: „Nimeni nu stabilește limite de timp pentru președinți. Va fi alegerea lor “.

Stabilitatea strategică și controlul armelor sunt probleme foarte delicate și complexe și este o chestiune care depășește relațiile bilaterale ale celor doua mari puteri globale, deoarece stabilitatea strategică este o problemă care privește întreaga lume. ”

Statele Unite au luat decizia politică de a prelungi tratatul NewSTART, a amintit Peskov-” Este un lucru bun, dar timpul se scurge și discuțiile trebuie să înceapă cât mai curând. Interviurile vor fi foarte dificile, foarte complexe. Cei doi președinți vor lua astăzi o decizie cu privire la modul de a începe aceste negocieri, când și prin ce mecanisme “.

Astfel, întâlnirea de astăzi de la Geneva între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden se încheie cu un rezultat „pozitiv”, a declarat viceministrul rus de externe Sergei Riabkov, susținând că „Federația Rusă a făcut tot posibilul să asigure finalizarea summitului într-un mod pozitiv și cu rezultate de durată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.