Afganistan: cel puțin 90 de morți și cel puțin 150 de răniți în urma dublului atac asupra aeroportului din Kabul

0
414
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fenglish.alaraby.co.uk%2Fnews%2Fus-welcomes-commitment-turkey-secure-kabul-airport&psig=AOvVaw3v3Peqv0pQGSVzjOVoiMTQ&ust=1630342501116000&source=images&cd=vfe&ved=0CAgQjRxqFwoTCMDnr67Z1vICFQAAAAAdAAAAABAD

Două explozii au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul. Alerta pentru atacuri teroriste este cea mai mare

Ceea ce înspăimânta întreg Occidentul s-a întâmplat: aeroportul din Kabul, asaltat de afgani și occidentali care doresc să părăsească țara, a fost lovit de trei explozii: două după-amiaza (ora României), când era deja seară în Afganistan și încă două când este deja noapte în tara. Echilibrul rămâne incert. Talibanii înșiși vorbesc despre 72 de civili uciși. Printre victime se numără 13 soldați ai marinei americane. Isis și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Începând din noapte, toate agențiile de inteligence occidentale avertizaseră despre „un atac iminent” și cu puțin timp înainte, administrația Biden și-a chemat compatrioții să părăsească zona aeroportului „imediat”.

Prima explozie a avut loc lângă Poarta Abbey a aeroportului internațional, cea mai aglomerată, lângă punctul de control britanic, și a fost urmată de focuri de armă. Potrivit presei locale, a fost un atac organizat de un atentator kamikaze. La scurt timp, când deja circulau alerte pentru a părăsi zona, a avut loc o altă explozie în fața Hotelului Baron, unde occidentalii așteaptă să urce în zbor.

Un jurnalist din Kabul a tradus și publicat o declarație a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, în care americanii au fost informați despre un posibil atac ISIS pe aeroportul din Kabul.

The Guardian scrie.“Talibanii, angajați cu comunitatea internațională, nu vor permite teroriștilor să folosească Afganistanul ca bază pentru operațiunile lor. Talibanii au avertizat trupele americane cu privire la posibile grupări teroriste precum ISIS”, se arată în declarația lui Zabihullah.

Joe Biden a transmis un mesaj de solidaritate în direct, vorbind cu națiunea „eroilor care au murit în Kabul pentru o misiune altruistă”. Apoi promite: «Nu vom uita, te vom lua și te vom face să plătești. Iar America nu va fi intimidată, evacuarea continuă și suntem gata să trimitem mai multe trupe, dacă este necesar. “ Pentru președintele american, acestea sunt cele mai dificile și dramatice ore. În fața lui cel mai tragic scenariu care ar putea apărea din criza afgană și decizia sa irevocabilă de a părăsi țara până la 31 august.

Cel mai grav coșmar s-a împlinit și, în haosul care a urmat, există acum cel puțin 12 soldați americani uciși într-un atac kamikaze în timp ce lucrau pentru a evacua mii de oameni. Încă o mie de americani de luat pentru Pentagon, care recunoaște: „Atacurile vor continua”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.