Comisia Europeană a aprobat PNNR-ul României

0
582
https://valahia.news/wp-content/uploads/2021/09/Ursula-von-der-Leyen-in-Bucharest-min.jpg

Ursula von der Leyen a ajuns astăzi la București, atingând încă una dintre destinațiile programului NextGenerationEU. Președinta Comisiei Europene s- a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Florin Citu.

La ora 16: 00, von der Leyen a fost primită la Palatul Prezidențial Cotroceni de Iohannis, iar la ora 16: 50 s-a întâlnit cu prim-ministrul Florin Citu la Casa Guvernului.

Ulterior, cei trei oficiali au vizitat Spitalul Universitar de Urgență din București, care se califică pentru fonduri în cadrul programului NextGenerationEU, și au susținut o conferință de presă comună.

Scopul principal al vizitei lui von der Leyen este de a oferi o evaluare a Planului Național de Recuperare și Reziliență (PNRR) al României.

„Pentru România, Planul național de redresare și reziliență nu este doar documentul pe baza căruia vom putea obține 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele în anii următori. România își asumă treptat obiectivele care caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie ecologică, transformare digitală. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru finalizarea PNRR. Guvernul este gata să atragă fondurile de care România va beneficia și hotărât să implementeze programele de reformă “, a declarat vineri premierul Cîțu.

PNRR este împărțit în 15 componente care acoperă șase piloni: tranziție verde; transformare digitală; creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, rezistență economică, socială și instituțională; politicile de generație următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.