S-400 anti-aircraft missile systems; https://tass.com/defense/1361413

Agenția de presă rusească TASS anunță că Federația Rusă își va onora contractul încheiat cu India privind livrarea de sisteme anti-rachetă pentru rachete cu rază medie și lungă de acțiune denumite S400 Triumf înaintea datei convenite inițial. Livrarea sistemelor S400 va avea loc până la finalul acestui an urmând ca o serie de specialiști ruși să fie trimiși anul viitor pentru a supraveghea instalarea acestora.

Așa cum este specificat în comunicatul de presă, S400 Triumf este cel mai recent sistem anti-rachetă, dezoltat de Rusia în 2007, și are capacitatea de a distruge diverse tipuri de rachetă: balistice, de croazieră, arme supersonice sau avioane tactice. Ele pot fi detectate pe o distanță de 400 de km în lungime și  30 de km în înălțime. Se pare că India și-a manifestat interesul față de achiziționarea lor încă din 2015, iar în Octombrie 2018 contractul a fost semnat pentru livrarea a cinci seturi de regiment de sisteme S400 ce ar costa peste 5 bilioane de dolari.

India  și-a exprimat interesul și față de cumpărarea unor sisteme de tip S500 după ce se va da undă verde vănzării externe ca urmare a aprovizionării armatei ruse cu astfel de echipamente. China este și ea un potențial cumpărător la care Rusia preconizează că va livra asemenea sisteme.

Rusia organizează acum frecvent întruniri de securitate împreună cu India, Iran și  statele din Asia Centrală, foste sovietice, pentru a dezbate situațiile ce implică direct interesele acestora, precum pare a fi  problema Afganistanului , construind astfel noi sfere de influență. Oricât de volatile și flexibile sunt ele, dau Rusiei șansa de a-și  spune din nou cuvântul și de a-și extinde orizontul. Totuși, dincolo de aparentele interese comune, coaliția este formată din state conduse de aspirații proprii, politice și mai ales economice, care le împing la compromisuri și la acceptarea ocaziilor de acțiune mai benefice care li se oferă, dar ele pot deveni într-o strategie corectă folosite ca puncte slabe.

Statele Unite s-au declarat deja îngrijorate de opțiunea Indiei privind comanda de S400, în timp ce încearcă să întreacă Rusia în acapararea evoluțiilor din Asia Centrală.

SURSĂTASS
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.