Noua Zeelandă va interzice fumatul pentru generația tânără, conform unui plan prezentat de Ministerul Sănătății. Odată cu intrarea în vigoare a propunerii, persoanele născute după 2008 nu vor mai putea cumpăra țigări sau alte produse care conțin tutun.

Planul pentru combaterea fumatului vine în contextul în care guvernul țării își propune să reducă numărul fumătorilor la mai puțin de 5% din întreaga populație până în anul 2025. Conform autorităților, măsurile deja existente nu ar fi destul de eficiente pentru atingerea acestui obiectiv.



Momentan, 11,6% din neozeelandezi cu vârsta de peste 15 ani fumează. Această problemă este și mai pronunțată în cazul populației indigene Maori, unde aproximativ 29% dintre adulți sunt fumători.

Potrivit autorităților, în Noua Zeelandă fumatul omoară în jur de 5000 de persoane în fiecare an, fiind astfel una dinte cauzele principale ale deceselor prevenibile.

Aceste măsuri înseamnă că industria de tutun din Noua Zeelandă va deveni una dintre cele mai restricționate din lume, fiind depășită doar de Regatul Bhutanului unde comercializarea țigărilor este interzisă complet.


“Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor începe niciodată să fumeze”, a declarat dr. Ayesha Verall, ministrul neozeelandez al sănătății.

“Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor începe niciodată să fumeze”, a declarat dr. Ayesha Verall, ministrul neozeelandez al sănătății. Aceasta a vorbit și de avantajele din punct de vedere sanitar dar și material pentru cetățeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.