Diplomații G7 avertizează Rusia de “consecințe masive” dacă invadează Ucraina Miniștrii de externe din Grupul celor 7 au îndemnat Rusia să se retragă din situația tensionată de la graniță. 

Miniștrii de externe din cadrul Grupului celor 7 au îndemnat Rusia să se retragă din situația tensionată de la graniță și au precizat că orice efort de negociere sau de evitare a confruntării ar fi ideale.  Declarația lor a reluat în mare parte avertismentele anterioare ale oficialilor occidentali din ultima săptămână, după ce Rusia a masat până la 100.000 de soldați la granițele de est, nord și sud ale Ucrainei.

Marți, într-o convorbire video de două ore, însuși președintele Biden l-a avertizat pe președintele Vladimir V. Putin cu sancțiuni economice și de altă natură, dureroase și fără precedent, în cazul în care Rusia va intra în forță în Ucraina, și a făcut apel la dezescaladare și diplomație.

Declarația emisă de miniștrii din Grupul celor 7 nu a precizat ce sancțiuni ar urma să fie aplicate Rusiei în cazul în care ar invada Ucraina. Casa Albă a avertizat că este pregătită să ia măsuri împotriva Rusiei, de asemenea nespecificate, la care Statele Unite s-au împotrivit în 2014, după ce guvernul domnului Putin a anexat Peninsula Crimeea din Ucraina. De asemenea, ar putea determina NATO să își repoziționeze trupele în Europa.

Secretarul de stat al SUA Antony J. Blinken a declarat că Ucraina beneficiază de tot sprijinul împotriva invaziei rusești.

Secretara de stat pentru Afaceri Externe și ale Commonwealth-ului Liz Truss și-a exprimat de asemenea susținerea pentru statul Ucrainei


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.