Apelul vine după ce Departamentul pentru Educație (DfE) a transmis universităților să “rămână deschise pentru predarea față în față, așa cum era planificat”, după ce guvernul a anunțat restricțiile Planului B.

Sindicatul Universităților și Colegiilor solicită predarea la distanță în ultima săptămână a semestrului, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea Covid-19.

Sindicatul, care reprezintă personalul din universități și colegii, spune că mutarea lecțiilor online pentru ultima săptămână poate reduce amestecul social și permite studenților să se întoarcă acasă de Crăciun înainte ca numărul cazurilor să crească și mai mult

Universitatea din Oxford a declarat că la 8 decembrie existau 170 de cazuri active de Covid-19 în cadrul instituției, ceea ce reprezintă o creștere de 33% față de săptămâna precedentă, multe dintre acestea fiind confirmate ca fiind varianta Omicron.

Imperial College London a cerut deja personalului să își mute predarea online în ultimele zile ale semestrului, pe fondul creșterii rapide a numărului de cazuri de Covid-19 în campus.

Studenții au avut parte de mai multe lecții în persoană în acest semestru, dar unele universități au menținut unele cursuri mari online pe fondul pandemiei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.