Papa Francisc și-a sărbătorit ziua de naștere alături de migranți și refugiați

0
434

În ciuda faptului că și-a pierdut o parte din plămâni când era tânăr, Papa a fost în mare măsură apt în timpul unei pandemii marcate de o boală care vizează sistemul respirator și persoanele în vârstă. 

Pe 17 decembrie, acesta a implinit vârsta de 85 de ani și și-a petrecut ziua făcând ceea ce face des și cu pasiune – sărbătorind refugiații. A adus cu el 17 refugiați înapoi la Roma din recenta sa vizită la Cipru, unde aceștia erau forțați să stea. Grupul, recunoscător, originari din Africa și Asia, i-au dăruit cadou de ziua lui un tablou cu un refugiat afgan care pleacă pe mare în căutarea unor tărâmuri mai prietenoase. 

În ciuda faptului că unii ar spune că Papa și-a atins țelurile, atât din punct de vedere politic, cât și pastoral în cel de-al 85-lea an, Papa susținea încă de acum câțiva ani că „vârsta nu este măsurată doar în funcție de timpul de pe această planetă, ci și de modul în care îți trăiești viața”.  

Papa Francisc îi avertizează pe tineri să nu se lase tentați de „sirenele” consumerismului 

Îi încurajează pe aceștia să nu se mai axeze pe lucrurile materiale, așa cum sunt tentați să o facă, ci să nu se abată de la lucrurile spirituale, în detrimentul celor materiale și să prioritizeze ceea ce este cu adevărat important. 

„Există un singur lucru care ne face să îmbătrânim, să îmbătrânim în interior: nu vârsta, ci păcatul”, a spus Papa Francisc în 2017, în timpul unui discurs despre Fecioara Maria. 

Papa a fost dornic să iasă pe drum de îndată ce restricțiile de izolare i-au permis, făcând o călătorie istorică în Irak, vizitând cele mai distruse părți ale țării și transmițând un mesaj puternic de conciliere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.