Pfizer așteaptă un vaccin pentru copiii sub 5 ani în „prima jumătate” a anului viitor

0
318
FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed Pfizer logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Pfizer și BioNTech au declarat vineri, 17 decembrie că se așteaptă să depună o cerere pentru utilizarea vaccinului lor COVID-19 la copiii sub cinci ani în „prima jumătate a anului 2022”. 

 Aceștia studiază o a treia doză mică din vaccinul său pentru copiii sub 5 ani, având în vedere că testele de până acum au arătat că răspunsul imun cu două doze mici nu a fost atât de mare pe cât se dorește la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani. 

 Compania a adăugat că până acum nu au fost identificate probleme legate de siguranță. 

Copiii sub 5 ani sunt, în prezent, singurul grup de vârstă în care vaccinurile nu sunt disponibile, iar multe familii așteaptă cu nerăbdare introducerea lor. Totuși, acel moment s-ar putea să nu vină până la jumătatea anului viitor. 

 „Decizia de a evalua o a treia doză de 3 µg pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani reflectă angajamentul companiilor de a selecta cu atenție doza potrivită pentru a maximiza profilul risc-beneficiu”, au spus Pfizer și BioNTech. „Dacă studiul cu trei doze are succes, Pfizer și BioNTech se așteaptă să trimită date autorităților de reglementare pentru a susține o autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și sub 5 ani în prima jumătate a anului 2022”. 

Consilierul medical de la Casa Albă, Anthony Fauci, a declarat luna trecută că a sperat că vaccinul pentru copiii sub 5 ani va fi disponibil „probabil la începutul anului viitor, în 2022, în primul trimestru al lui 2022”, deși a remarcat că acest lucru depinde de rezultatele studiului.  

Pfizer a mai spus vineri că testează o a treia doză la copiii cu vârste între 5 și 12 și 12 până la 17 ani, deoarece experții îi îndeamnă pe adulți să facă o vaccinare de rapel. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.