Elon Musk prezice că va transporta oameni pe Marte în mai puțin de 10 ani

0
308

Fondatorul miliardar al Tesla și al SpaceX a sperat de mult ca umanitatea să devină o civilizație spațială multi-planetară. 

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat despre compania sa aerospațială SpaceX că ar putea fi capabilă să ducă oameni pe Marte în doar cinci ani. 

 Omul de afaceri miliardar a declarat, în timpul unui interviu acordat podcastului Lex Fridman, lansat marți-25 decembrie- legat de racheta Starship a SpaceX că va putea plasa oameni pe Planeta Roșie în maximum 10 ani. 

„Cel mai bun caz este de aproximativ cinci ani, cel mai rău caz de 10 ani”, i-a spus Musk lui Fridman, adăugând că factorul determinant în momentul călătoriei este „conceperea vehiculului” necesar călătoriei, potrivit Business Insider. 

Musk și-a subliniat viziunea asupra vieții pe Marte într-un interviu acordat Ars Technica anul trecut, care include o colonie auto-susținută, echipată cu ferme hidroponice alimentate cu energie solară în subteran sau în medii închise pentru a cultiva alimente. 

 Cel mai bogat om din lume i-a spus lui Fridman că SpaceX a început deja să testeze prototipuri ale rachetei Starship, dar compania încă încearcă să ajusteze designul rachetei și să reducă prețul proiectat al unei călătorii pe Marte. 

 „Există un anumit cost pe tonă pe suprafața lui Marte, cu ajutorul căruia putem stabili prețul unui oraș auto-susținut, însă, nu ne putem permite să o facem”, a spus Musk în timpul interviului. „În acest moment, nu ai putea zbura pe Marte pentru 1 trilion de dolari. Nicio sumă de bani nu te poate duce pe Marte. Trebuie să ajungem la ceva care este cu adevărat posibil.” 

SpaceX a făcut istorie când a lansat prima misiune în spațiu cu un echipaj complet civil în septembrie, anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.