Mii de persoane protestează în Olanda împotriva măsurilor împotriva virusului, în ciuda interzicerii demonstrațiilor

0
293

Mii de protestatari olandezi au ieșit duminică, 2 ianuarie 2022, pe străzile din Amsterdam, sfidând măsurile guvernamentale de blocare a COVID-19 și în ciuda interzicerii demonstrațiilor, a raportat Associated Press.

 Guvernul orașului a interzis protestele, spunând că poliția credea că protestatarii ar putea fi „pregătiți pentru violență”. 

 În timp ce autoritățile s-au mutat duminică, protestatarii au fost văzuți dezvăluind un banner pe care scria „Mai puțină represiune, mai multă grijă” lângă Muzeul Van Gogh din oraș, a raportat AP. 

 Reporterii de la fața locului au spus că cel puțin o persoană a fost reținută de autorități. 

 Un grup de protestatari purtând salopete și măști albe a susținut, de asemenea, pancarte pe care scria „Nu este vorba despre un virus, este vorba despre control” pe o parte și „Libertate” pe cealaltă parte, conform AP. 

 Partidul populist Forum pentru Democrație a găzduit și un miting în partea de vest a orașului. 

 Infecțiile cu coronavirus au scăzut constant în țară, de când autoritățile au reimplementat măsurile de izolare în noiembrie și le-au înăsprit din nou în perioada sărbătorilor. 

În timpul blocării, toate magazinele neesențiale din țară vor rămâne închise, împreună cu barurile, restaurantele și locurile precum muzee, teatre și cinematografe, a raportat AP. 

 Cea mai mare parte a lumii se confruntă în prezent cu o creștere a infecțiilor cu COVID-19 provocată de varianta omicron 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.