Franța a preluat președinția Consiliului Uniunii Euopene

0
312
French President Emmanuel Macron adresses French ambassadors during the annual gathering of French diplomatic corps at the Elysee Palace in Paris, on August 29, 2017. / AFP PHOTO / POOL / YOAN VALAT (Photo credit should read YOAN VALAT/AFP/Getty Images)

Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie. Prioritatea numărul 1 pentru Franța va fi să lucreze pentru o Europă mai puternicăă.

De asemenea, va încerca să îi convingă pe europeni că un răspuns comun este cel mai bun pentru a aborda provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Unele dintre prioritățile anunțate de Franța pentru președinția sa sunt: ​​tranziția spre o economie verde, reglementarea economică și responsabilitatea platformelor digitale.

Totodată , europarlamentarii francezi consideră că i protecția mediul ar trebui să fie o prioritate pentru Uninunea Europeanăși președinția franceză.” Având în vedere crizele ecologice, sociale și democratice, Franța va trebui să consolideze din nou ambițiile Europei și să găsească soluții pentru a pune capăt blocajelor care paralizează prea des el UE”, a subliniat David Cormand, reprezentant al Partidului Verzilor din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.