Nivelurile periculoase a doi poluanți atmosferici, azotul și fumul, aparîn tandem și cu o frecvență tot mai mare în zone extinse din vestul Statelor Unite.

Cei doi poluanți nocivi sunt rezultatul înrăutățirii incendiilor de vegetație și a căldurii extreme, iar cercetătorii sugerează că această creștere este legată de schimbările climatice.

Nivelurile ridicate ale oricăruia dintre acești poluanți pot afecta plămânii și sistemul cardiovascular, pot agrava bolile cronice, cum ar fi astmul, și pot duce la moarte prematură.

Daniel Swain, cercetător în domeniul climei la Universitatea din California, Los Angeles, a declarat că acțiunea lor simultană va duce la consecințe grave.

Cercetătorii au analizat aparițiile simultane ale unor niveluri ridicate de fum și de azot și au făcutlegătura între amploarea geografică a acestor evenimente și amploarea incendiilor de pădure și a vremii extrem de calde.În general, studiul a constatat că, între 2000 și 2020, milioane de oameni din vestul Statelor Unite au fost expuși la mai multe zile de poluare combinată de fum și azot nociv în fiecare an

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.