Miniştrii de Externe din statele membre NATO se vor reuni vineri, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre presiunile militare exercitate de Rusia asupra Ucrainei şi despre situaţia de securitate din Europa

O reuniune extraordinară în format virtual a Consiliului Nord-Atlanc, formată din Miniştrii de Externe, va avea loc vineri, 7 ianuarie. Miniştrii de Externe din ţările NATO vor discuta despre mobilizarea trupelor ruse în Ucraina şi, în general, despre teme de securitate europeană.

.Reuniunea va prezidată de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg”, anunţă Alianţa Nord-Atlanța că, într-un comunicat postat marţi pe site-ul propriu.

Rusia a generat îngrijorare în Occident din cauza activităţilor militare din apropierea frontierelor Ucrainei.Administraţia de la Kiev susţine că Rusia a mobilizat zeci de mii de militari la frontierele Ucrainei şi pregăteşte un atac. De asemenea, Moscova este acuzată de intensi(carea susţinerii acordate insurgenţilor separatişi proruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Administraţia Vladimir Putin argumentează că poate mobiliza militari oriunde pe teritoriul Rusiei şi cere Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlance garanţii că nu vor instala echipamente militare ofensive în apropierea fronerelor ruse. Negocierile bilaterale SUA-Rusia, pe tema garanţiilor de securitate, vor avea loc pe 10 ianuarie, în oraşul elveţian Geneva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.