Președintele Biden susține despre Coronavirus că nu este aici pentru a rămâne

0
336

Președintele Joe Biden a spus vineri, 7 ianuarie 2022, că nu crede despre coronavirus este aici pentru a rămâne, dar a adăugat că, totodată, crede că va avea urmări în întreaga lume. 

„Nu, nu cred că COVID a fost aici pentru a rămâne, dar a avea COVID în acest mediu și în lume este probabil ceva ce va rămâne”, a spus el reporterilor de la Casa Albă. 

„COVID, așa cum ne confruntăm cu el acum, nu este aici pentru a rămâne, normalul nu trebuie să fie așa. Avem atât de multe instrumente pe care le-am dezvoltat și continuăm să dezvoltăm care pot conține COVID și alte tulpini de COVID”, a adăugat președintele. 

Comentariile președintelui vin pe fondul unei creșteri severe a coronavirusului în SUA și pe tot globul din cauza variantei omicronului foarte transmisibil. Țara a cunoscut o creștere dramatică a cazurilor după sărbători, când americanii s-au adunat cu familiile lor în casă. 

Oficialii federali din domeniul sănătății au încurajat americanii nevaccinați să se inoculeze împotriva bolii, iar persoanele complet vaccinate să facă o vaccinare de rapel dacă sunt eligibile. 

Săptămâna aceasta, Casa Albă a rămas fermă că scopul este de a învinge virusul. 

Secretara de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a fost chestionată joi, 6 ianuarie,  cu privire la un articol al foștilor membri ai consiliului consultativ pentru echipa de tranziție a sănătății a lui Biden, care solicita o nouă strategie de pandemie pentru a îmbrățișa viața cu o nouă normalitate. 

„Scopul președintelui este să învingă virusul”, a spus ea când a fost întrebată din nou dacă președintele crede că COVID-19 este aici pentru a rămâne. 

Vineri, Biden a subliniat faptul că 90% dintre școli sunt în prezent deschise și a atribuit acest lucru fondurilor din Actul american de salvare, pe care l-a semnat în martie. El a menționat, de asemenea, că SUA au avut până acum 300 de milioane de teste pe lună, ceea ce echivalează cu 11 milioane de teste pe zi. 

 „Vom fi capabili să controlăm asta. Noua normalitate nu va fi ceea ce este acum, va fi mai bună”, a spus președintele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.