Lansarea rachetei NASA a oferit un spectacol pe cer deasupra coastei atlantice de mijloc

0
280
Foto de la SpaceX, via Unsplash

Sâmbătă seara, pe data de 9 ianuarie, bufnițele de noapte de pe coasta mijlocie a Atlanticului au fost tratate cu un spectacol pe cer peste noapte, în timp ce o rachetă NASA a fost lansată de la instalația de zbor Wallops de pe insula Wallops, Virginia. 

Racheta sonoră a fost lansată la miezul nopții, potrivit unei postări de pe Twitter de la unitatea Wallops. 

Lansarea a fost setată să fie vizibilă în regiunile de coastă din Carolina de Nord până în sudul New York-ului, dacă vremea o permite. 

Oamenii de știință speră că racheta va oferi mai multe informații asupra sursei razelor X moi, care „se îndreaptă spre Pământ din altă parte a galaxiei noastre”, se arată în comunicat. 

Razele X moi nu sunt dăunătoare oamenilor, dar pot perturba comunicațiile radio și sistemele GPS, a spus NASA. Au o energie mai mică decât razele X folosite în domeniul medical. 

Oamenii de știință cred că aceste raze X provin din două surse, a spus Massimiliano Galeazzi, investigatorul principal al misiunii de la Universitatea din Miami, Florida. 

„Prima sursă este situată în afara sistemului nostru solar și este generată de rămășițele exploziilor multiple de supernove care formează ceea ce se numește acum regiunea Local Hot Bubble a galaxiei noastre”, a spus Galeazzi în comunicat. „A doua sursă se află în sistemul solar și este generată de schimbul de sarcină a vântului solar.” 

Lansarea a fost planificată la începutul acestei săptămâni, dar a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice. 

Instalația lansează aproximativ 25 de rachete de sondare pe an, potrivit NASA. Rachetele își iau numele de la termenul nautic „a suna”, adică a face măsurători. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.