Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia

Gvernul va trebui să plătească costurile juridice ale jucătorului de tenis. Djokovic trebuie eliberat din carantină nu mai târziu de jumătate de oră de la luarea deciziei, potrivit judecătorului. De asemenea, pașaportul și obiectele personale ale lui Djokovic îi vor fi returnate acestuia.

După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară pentru a participa la Australian Open, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Wood, a susținut că sportivul a îndeplinit toate cerințele necesare pentru a călători fără carantină și că oficialii de la frontieră nu i-au notificat în mod corespunzător intenția guvernului de a-i revoca viza.

Hotărârea, care aprobă un acord între cele două părți, a venit la cinci zile după ce Djokovic a fost reținut pe un aeroport la sosirea într-un zbor spre Melbourne din Dubai. El spera să își apere titlul la Australian Open, pe care l-a câștigat de nouă ori.

Această decizie a provocat multe controverse în rândul societății australiene care este de părere că nu trebuie să fie abateri de la reguli.

Deși instanța australiană a decis în favoarea lui Djokovic, avocatul guvernului a precizat că ministrul imigrației din Australia ar putea lua în considerare anularea din nou a vizei lui Djokovic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.