Prințesa saudită cunoscută pentru activism și pentru criticile la adresa regimului de la Riad, a fost eliberată dintr-o închisoare de mare securitate, după aproape trei ani de detenție fără niciun proces și fără vreo acuzație oficială la adresa ei

Prințesa Basma din Arabia Saudită a fost reținută în martie 2019, împreună cu fiica ei, chiar când se pregătea să călătorească în Elveția pentru tratament medical. Încă nu se știe care este motivul arestului, în condițiile în care nici ea, nici fiica nu au fost acuzate oficial de vreo infracțiune.

Se speculează că motivul arestului ține de preocuparile sale în probleme umanitare și reforma statului saudit.Într-un comunicat transmis ONU în 2020, familia sa apropiată spunea că arestul a venit pe fondul „criticilor sale dure la adresa abuzurilor și încălcărilor drepturilor omului” din Arabia Saudită. .Declarația a fost emisă în numele familiei de către organizația non-profit Grant Liberty, cu sediul în Marea Britanie.

Anunțul eliberării Basmei a fost făcut de organizația ALQST for Human Rights. Activiștii spun că Basmei „i s-a negat dreptul la îngrijire medicală pentru o boală care îi poate pune viața în pericol “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.