Michelle Obama anunță eforturi pentru a înregistra 1 milion de noi alegători înainte de semi-mandat

0
264
Sursa: lowyinsitute.org

Fosta primă doamnă, Michelle Obama, a lansat un impuls pentru ca 1 milion de persoane proaspăt înregistrate să voteze înaintea alegerilor intermediare din 2022. 

Într-o declarație, duminică, 9 ianuarie, Obama a declarat că fundația ei, When We All Vote, împreună cu alte 30 de organizații, vor recruta și instrui cel puțin 100.000 de voluntari pentru a înregistra alegătorii.

Printre celelalte grupuri implicate în efort se numără Liga Femeilor Votante, Asociația Națională a Avocaților, NAACP, Rock the Vote, Common Cause și Voto Latino Foundation. 

Grupurile urmăresc, de asemenea, să activeze 100.000 de persoane pentru a contacta senatorii cu privire la adoptarea legislației privind drepturile de vot și să recruteze „mii” de avocați pentru a proteja drepturile de vot „în statele în care libertatea de vot este amenințată”. 

„În 2020, milioane de oameni și-au făcut vocea auzită la urne. Dar acum, oamenii care se opun acestui progres îngreunează votul. De aceea, vă cer să vă alăturați @WhenWeAllVote și altor 30 de organizații pentru a aduna mai mulți alegători și pentru a îndemna Congresul să adopte legislația privind drepturile de vot.” (pic.twitter.com/hwgyyuTGy9) — Michelle Obama (@MichelleObama) 9 ianuarie 2022 

Obama a chemat statele conduse de GOP, inclusiv Georgia, Texas și Florida, care au adoptat legi electorale restrictive, ceea ce îngreunează votul cetățenilor.

„Acest tip de suprimare a alegătorilor nu este nou”, a spus ea într-o declarație. „Generații de americani au perseverat prin taxele de votare, testele de alfabetizare și legi menite să-și îndepărteze puterea – și au făcut-o prin organizare, prin proteste. , și cel mai important, prin depășirea barierelor din fața lor pentru a vota. Și acum, trebuie să facem același lucru.” 

„Trebuie să votăm ca și cum viitorul democrației noastre depinde de asta”, a adăugat ea. „Și nu trebuie să dăm Congresului nicio altă opțiune decât să acționăm decisiv pentru a proteja dreptul de vot și pentru a face urna mai accesibilă pentru toată lumea”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.