Trezoreria americană a început să expedieze către băncile din Statele Unite sferturi de dolar în care apare scriitoarea și activista pentru drepturile civile Maya Angelou

Printre alte femei ale căror chipuri vor fi prezentate în curând în cadrul programului American Women Quarters se numără Anna May Wong, considerată a fi prima vedetă de cinema chinezo-americană, și Sally Ride, prima femeie americană care a zburat în spațiu.

Angelou este prima dintre cele cinci femei ale căror chipuri vor apărea pe noile monede de 25 de cenți în 2022, ca parte a programului American Women Quarters.

Programul a fost autorizat de o lege a Congresului în 2020, care îl însărcinează pe secretarul Trezoreriei să emită până la cinci monede de 25 de cenți pe an până la sfârșitul anului 2025, reprezentând “realizările și contribuțiile” unei serii de femei americane din diverse domenii legate de politică, știință și artă.

Reprezentanta Barbara Lee (D-Calif.), sponsorul rezoluției care a deschis calea pentru crearea programului American Women Quarters și-a  exprimat bucuria cu privire la această realizare.




LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.