Procurorul din Georgia spune că decizia cu privire la cazul de interferență electorală a lui Trump este probabil să vină în curând

0
272
ChicagoTribune.com

Un procuror de district din Georgia a declarat, într-un interviu publicat duminică, 9 ianuarie, că o decizie va fi luată în prima jumătate a acestui an cu privire la introducerea acuzațiilor împotriva fostului președinte Trump pentru că ar fi făcut presiuni asupra oficialilor de stat pentru a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. 

„Cred că în 2022 se va lua o decizie în acest caz”, a declarat procurorul districtual al comitatului Fulton Fani Willis pentru The Associated Press. „Cu siguranță cred că în prima jumătate a anului se vor lua decizii.” 

Willis, o democrată, a spus că înclină să ceară ca un mare juriu special cu putere de citare să ia parte la investigație.

În februarie, Willis a lansat o investigație pentru a stabili dacă au fost comise ilegalități în timpul unui apel telefonic între Trump și secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, în care fostul președinte i-a cerut lui Raffensperger să „găsească” cantitatea necesară de voturi pentru a răsturna alegerile. 

Când a anunțat ancheta, Willis a spus că agenția ei era cea mai potrivită pentru a conduce investigația, deoarece toate celelalte agenții de stat au avut conflicte de interese, potrivit The Atlanta Journal-Constitution. 

„Această investigație include, dar nu se limitează la potențiale încălcări ale legii Georgiei care interzice solicitarea fraudei electorale, efectuarea de declarații false către organismele guvernamentale de stat și locale, conspirație, încălcarea jurământului de funcție și orice implicare în violență sau amenințări legate de administrarea alegerilor”, a spus Willis într-o scrisoare către conducerea statului.

Deși a refuzat să discute detaliile cazului, Willis a spus AP: „Vom obține doar faptele, vom obține legea, vom fi foarte metodici, foarte răbdători și, într-o oarecare măsură, lipsiți de emoție în această căutare a dreptății”. 

Procurorul districtual a spus că a alcătuit o echipă de mai puțin de 10 persoane, inclusiv avocați și anchetatori. 

După cum a menționat AP, biroul lui Willis nu este singura entitate care investighează încercările lui Trump de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale. Comisiile atât din Senatul SUA, cât și din Casa SUA au analizat, de asemenea, acuzațiile conform cărora Trump a făcut presiuni pe oficiali să ajute la răsturnarea alegerilor. 

„Cred că publicul ar trebui să aibă răbdare – știți, mergeți mai departe, conduceți-vă viața – să aveți încredere că au ales un procuror de district care știe că aceasta este o problemă serioasă, o ia în serios și ne facem treaba aici, “, a spus Willis. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.