Reuniunea de patru ore de la sediul alianței din Bruxelles a făcut parte dintr-o campanie diplomatică îndreptată împotriva Rusiei, care a poziționat aproape 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei. 

Aliații NATO și-au reafirmat refuzul de a accepta cererile Rusiei de a opri extinderea în continuare cu țările care doresc să adere la alianță și de a retrage toate trupele aliate din țările membre NATO care se învecinează cu Rusia. 


După discuțiile de luni,  delegatul Serghei A. Ryabkov, care a  reprezentat partea rusă, a negat că Rusia ar avea vreo intenție de a efectua o nouă invazie militară în Ucraina.

În același timp, dl Ryabkov a avertizat că, dacă Occidentul nu va accepta cererile Rusiei de a retrage amprenta NATO în Europa de Est și de a respinge orice viitoare aderare a Ucrainei, se va confrunta cu consecințe nespecificate care vor pune în pericol “securitatea întregului continent european”.

Wendy R. Sherman, adjunctul secretarului de stat care a condus delegația americană la discuții, a subliniat importanța acestei întâlniri.



LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.