Obama sprijină eforturile lui Biden pentru schimbarea obstrucționării

0
333
Sursă: www.politico.com

Fostul președinte Obama își acordă sprijinul în spatele efortului președintelui Biden de a schimba obstrucționarea legislației privind drepturile de vot. 

Obama, într-un articol de opinie de miercuri, 12 ianuarie, pentru USA Today, a spus că obstrucționarea este „singurul lucru care stă în cale” ca Congresul să aprobe reforma federală a drepturilor de vot. 

„De aceea susțin pe deplin apelul președintelui Joe Biden de a modifica regulile Senatului, după cum este necesar, pentru a mă asigura că legislația privind drepturile de vot în așteptare este chemată la vot”, a scris Obama. 

„Și fiecare american căruia îi pasă de supraviețuirea celor mai îndrăgite instituții ale noastre ar trebui să susțină și apelul președintelui”, a adăugat el. 

Biden a susținut cu fermitate schimbarea regulilor Senatului în timpul unui discurs susținut marți în Atlanta, dublându-și sprijinul pentru eliminarea obstrucționării pentru a adopta legislația privind drepturile de vot. Luna trecută, el a spus că sprijină crearea unei excepții de la obstacolul legislativ. 

Articolul de opinie al lui Obama, despre care USA Today a spus că este primul său de la plecarea de la Casa Albă, vine în timp ce democrații lansează un efort concertat pentru a trece reforma federală a drepturilor de vot, care a fost blocat anul trecut din cauza opoziției GOP. 

Fostul președinte a spus anterior că Congresul trebuie să adopte un astfel de proiect de lege privind drepturile de vot înainte de alegerile intermediare din 2022, altfel democrația americană ar putea fi în pericol. 

Liderul majorității Senatului Charles Schumer a anunțat la începutul acestei luni că va forța un vot pentru modificarea regulilor Senatului până pe 17 ianuarie, dacă republicanii blochează din nou legislația privind drepturile de vot. 

Obama, în articolul său de opinie de miercuri, a spus că obstrucționarea „nu are nicio bază în Constituție”, menționând legătura pe care o are obstacolul legislativ cu epoca Jim Crow. El a spus că procedura nu poate fi folosită pentru a „bloca eforturile de a proteja” democrația din SUA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.