Senatorul Tim Scott: Discursul lui Biden privind drepturile de vot a fost „ofensator” pentru mine, ca sudic și american

0
300

Senatorul Tim Scott a declarat miercuri, 12 ianuarie, că s-a simțit „ jignit” de discursul dezbinat al președintelui Biden privind drepturile de vot. Acesta a declarat pentru Fox News că țara „a luptat prea mult, prea mult pentru progresul pe care el îl neagă”. 

„Este ofensator pentru mine ca sudic, dar, mai important, este ofensator pentru mine ca american”, a spus Scott pentru show-ul „The Story”, gazdă fiind Martha MacCallum. 

Biden a avertizat despre o dihotomie puternică între susținătorii și oponenții proiectului de lege de revizuire a legii electorale a democraților, numit „Legea privind drepturile de vot John Lewis”, întrebând o mulțime din Atlanta, marți, dacă sunt de partea unor figuri insultate precum guvernatorul segregaționist George Wallace și președintele confederat Jefferson Davis, sau de partea liderilor pentru drepturile civile Martin Luther King Jr. și regretatul John Lewis. 

Wallace a proclamat în special în discursul său de învestire a guvernului din 1963, „segregare acum, segregare mâine, segregare pentru totdeauna”. 

Scott l-a certat pe Biden pentru că a invocat retorica dezbinătoare, numind tentativa nepotrivită a președintelui de a face o glumă în timpul discursului său „greu de digerat”. 

„Este descurajant”, a spus el. „Importanța mișcării pentru drepturile civile nu poate fi niciodată exagerată. Faptul că avem un președinte al acestor State Unite care caută o modalitate de a râde la un miting în care să minți oamenii despre vot este greu de digerat”. 

„Sunt insultat că refuză să recunoască progresele extraordinare făcute de americani, nu de republicani sau democrați, nu de oameni de culoare sau de oameni albi, de americani care se unesc pentru a lupta pentru drepturile fiecărui bărbat, femeie de a vota… cum a ratat oportunitatea de a lumina progresul și a folosit în schimb ceva care s-a dovedit a fi neadevărat în repetate rânduri”, a adăugat Scott. 

Comentariile lui Scott au venit imediat după ce liderul minorității din Senat Mitch McConnell a numit discursul lui Biden în Senat „deliberat dezbinător” și unul care a fost „creat să ne depărteze țara mai mult”. 

Discursul greșit nu a fost doar dezbătut de republicani. De asemenea, liberalii l-au urmărit pe președinte pentru alegerile sale ciudate de cuvinte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.