Biden le cere angajatorilor să impună vaccinuri, în ciuda deciziei Curții Supreme

0
327

Președintele Biden a făcut, joi, un apel către state și companii să ceară oamenilor să se vaccineze împotriva coronavirusului, în ciuda faptului că Curtea Supremă i-a blocat mandatul de vaccinare sau testare pentru marii angajatori. 

Curtea Supremă a luat o decizie joi, 13 ianuarie,  împotriva mandatului Administrației pentru Securitate și Sănătate Ocupațională (OSHA), blocând-o să intre în vigoare în timp ce alte provocări legale au loc. Regula ar impune companiilor cu cel puțin 100 de angajați să le solicite lucrătorilor fie să furnizeze dovada vaccinării, fie să furnizeze săptămânal rezultate negative la testele de coronavirus și să poarte măști pentru a lucra. 

„Ca urmare a deciziei Curții, acum revine statelor și angajatorilor individuali să stabilească dacă își vor face locurile de muncă cât mai sigure posibil pentru angajați și dacă afacerile lor vor fi sigure pentru consumatori în timpul acestei pandemii, solicitând angajaților să ia pas simplu și eficient de vaccinare”, a spus președintele într-un comunicat. 

Președintele a promis că va face presiuni asupra companiilor pentru a-și crea în mod voluntar propriile cerințe de vaccin sau de testare. 

El a spus că decizia Curții Supreme „nu mă împiedică să-mi folosesc vocea ca președinte pentru a susține ca angajatorii să facă ceea ce trebuie să protejeze sănătatea și economia americanilor”. 

„Facem apel la liderii de afaceri să se alăture imediat celor care au făcut deja un pas – inclusiv o treime din companiile Fortune 100 – și să instituie cerințe de vaccinare pentru a-și proteja lucrătorii, clienții și comunitățile”, a adăugat Biden în declarația sa. 

El a numit mandatul OSHA o cerință de bun simț și o „povara modestă” pentru lucrători. 

„Sunt dezamăgit de faptul că Curtea Supremă a ales să blocheze cerințele de bun simț de salvare a vieții pentru angajații din companiile mari, care s-au întemeiat atât pe știință, cât și pe lege”, a spus el. „Acest standard de urgență le-a permis angajatorilor să solicite vaccinări sau să permită lucrătorilor să refuze să fie vaccinați, atâta timp cât erau testați o dată pe săptămână și purtau o mască la locul de muncă: o povară foarte modestă.” 

Secretarul Muncii, Marty Walsh, a declarat într-o declarație ca răspuns la decizia că „OSHA va evalua toate opțiunile pentru a se asigura că lucrătorii sunt protejați de acest virus mortal”. 

El a spus că a fost, de asemenea, dezamăgit de decizia instanței, numind-o un regres în ceea ce privește sănătatea și siguranța lucrătorilor.  

De asemenea, Curtea Supremă a decis joi să mențină un mandat de vaccin pentru furnizorii de servicii de sănătate din unitățile finanțate de la nivel federal, o mișcare despre care Biden a spus că „va salva vieți”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.