O colonie de 60 de milioane de pești a fost descoperită în Marea Weddell, acoperită cu gheață din Antarctica, un ecosistem unic și necunoscut anterior, care acoperă o zonă de dimensiunea Maltei.

Descoperirea a aruncat o nouă lumină asupra ecosistemului marin din Marea Weddell. Colonia a fost găsită într-o zonă cu apă mai caldă decât cea din împrejurimi, iar cercetătorii cred că peștii de gheață migrează probabil în această zonă pentru a se reproduce.

Cercetătorii solicită înființarea unei zone marine protejate pentru a proteja colonia de pești de gheață de pescuit și de alte practici perturbatoare. Statele membre ale Uniunii Europene și o serie de alte țări susțin propunerea, dar aceasta nu a fost încă adoptată de organismul internațional însărcinat cu conservarea vieții marine din Antarctica. 

„Tocmai am văzut cuib după cuib de pești timp de patru ore și, în acest timp, am parcurs poate șase kilometri de fundul mării”, a spus Autun Purser, cercetător la Institutul Alfred Wegener din Bremerhaven, Germania.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.