Proiectul de lege din California le-ar permite copiilor de 12 ani în sus să se vaccineze împotriva COVID-19 fără aprobarea părinților

0
403
https://www.henryford.com/blog/2021/11/kids-5-to-11-covid-vaccine

Un proiect de lege a fost prezentat joi, 20 ianuarie, la Senatul Californiei, care ar permite copiilor de 12 ani și peste să fie vaccinați pentru boli precum COVID-19 fără aprobarea părinților.

SB 866, introdus de senatorii de stat Scott Wiener și Richard Pan, stipulează anumite criterii pentru vaccinurile pe care minorii le-ar putea primi fără acordul părinților.

Un vaccin eligibil trebuie să fie „aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente” și să îndeplinească „recomandările Comitetului Consultativ pentru Practici de Imunizare (ACIP) al Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Vaccinurile pot fi distribuite în mod legal doar de furnizorii autorizați de vaccinuri care dețin licențe de stat.

„Este vorba despre împuternicirea adolescenților să ia decizii cu privire la propria lor sănătate și propria lor siguranță”, a spus Wiener despre proiectul de lege, potrivit Los Angeles Times. „Aproape un milion de adolescenți din California sunt nevaccinați, iar pentru mulți dintre acești adolescenți se datorează faptului că părinții lor fie refuză să-i vaccineze, fie nu au ajuns încă să o facă.”

Introducerea în proiect justifică lipsa de implicare a părinților prin menționarea altor circumstanțe în care minorii pot obține îngrijiri medicale fără știrea părinților.

Minorii pot fi autorizați pentru servicii medicale fără consimțământul părintesc dacă contractează o boală contagioasă care, prin lege, trebuie raportată la stat. Aceasta include bolile cu transmitere sexuală.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023, dacă este adoptat de Legislativul din California și semnat de guvernatorul Gavin Newsom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.