Pelosi spune că va candida pentru realegeri în 2022

0
409
https://www.sfchronicle.com/politics/article/Will-Nancy-Pelosi-call-it-quits-Here-s-one-way-16143648.php

Președintele Nancy Pelosi (D-Calif.) a anunțat marți, 25 ianuarie, că va candida pentru realegeri în 2022, înăbușind pentru moment speculațiile că anul acesta ar putea fi ultimul în Congres.

Pelosi, care a fost aleasă pentru prima dată în Parlament la alegerile speciale din 1987, a spus că democrația americană este „în pericol”, ceea ce face alegerile viitoare „esențiale”.

„Deși am făcut progrese, trebuie făcut mult mai mult pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Democrația noastră este în pericol din cauza atacurilor asupra adevărului, a atacului asupra Capitoliului S.U.A. și a atacului de stat cu stat asupra drepturilor de vot. Aceste alegeri sunt cruciale. Este în joc democrația noastră”, a spus Pelosi într-un videoclip de anunț postat pe Twitter.

„Dar, după cum spunem noi, nu ne chinuim; ne organizam. Și de aceea candidez pentru realegerea în Congres și vă cer cu respect sprijinul. Aș fi foarte onorată și recunoscătoare pentru el”, a adăugat ea.

Anunțul lui Pelosi că va candida pentru realegeri vine în ciuda angajamentului ei anterior din 2018 că acest mandat va fi ultimul ei ca președinte după conducerea democraților din Camera în ultimii 19 ani.

În condițiile în care democrații se confruntă cu o luptă dificilă pentru a-și păstra majoritatea în Parlament după alegerile de la jumătatea mandatului din acest an, au crescut speculațiile că democrații din Camera își vor înlocui vechea gardă a conducerii. Pelosi, liderul majorității Camerei Steny Hoyer (D-Md.) și Biciul majorității Camerei James Clyburn (D-S.C.) au peste 80 de ani.

Reprezentantul Hakeem Jeffries (N.Y.), președintele Caucusului Democrat al Camerei, este privit pe plan intern drept favoritul pentru a-i urma lui Pelosi ca lider al Democraților Camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.