Spitalizările de coronavirus din SUA încetinesc, nord-estul prezentând o scădere abruptă

0
371
https://eu.htrnews.com/story/news/2020/12/04/wisconsin-reporter-alisa-schafer-shares-her-coronavirus-experience-hospital/6283938002/

Creșterea de iarnă a spitalizărilor cu coronavirus, care a atins maxime istorice în Statele Unite, dă semne de încetinire, reflectând scăderi abrupte în statele din nord-est, care au fost primele afectate de varianta omicronului foarte transmisibilă.

Dar, în unele colțuri ale națiunii, spitalele continuă să se scuture de valuri de infecții cu omicroni, creând haos, pe măsură ce mulțimi de pacienți caută îngrijire în timpul unui sezon deja aglomerat, iar lucrătorii din prima linie se îndreaptă spre margine în număr mai mare decât în ​​orice moment pandemic al țării. Unele spitale găsesc mai greu provizii medicale valoroase, chiar dacă au trecut zilele de deficit larg răspândit de echipamente de protecție personală.

Miercuri, 26 ianuarie, spitalele din SUA au raportat că au tratat aproximativ 150.000 de pacienți cu coronavirus, în scădere de la un record de 160.000 săptămâna trecută. Admiterile pe cap de locuitor încep să scadă brusc în Nord-Est, la aproximativ 50 la 100.000 de locuitori, la egalitate cu Sud, unde spitalizările se stabilesc. Spitalizările scad și în Midwest, dar cresc în Vest.

Rick Pollack, președintele și directorul executiv al Asociației Spitalelor Americane, a avertizat împotriva declarării victoriei pe baza scăderii numărului de spitalizări în anumite părți ale țării.

„Este ca și cum ai trece de la o criză la o urgență gravă”, a spus Pollack în timpul unei întâlniri cu reporterii marți. „Nu este chiar o situație bună”.

Decesele tind, de asemenea, să întârzie spitalizările și continuă să crească, ajungând în medie la peste 2.000 pe zi.

Multe spitale au raportat niveluri mai ridicate de pacienți internați pentru alte cauze, dar care au fost testați pozitiv pentru covid-19 în timpul screening-ului de rutină. Dar aceste cazuri incidente provoacă încă stres, deoarece pacienții infectați necesită izolare și precauții suplimentare în timpul tratamentului și sunt mai greu de externat în ambulatoriu.

Aproximativ 22 la sută din spitalele din vest raportează lipsuri critice de personal, comparativ cu 19 la sută în sud și vestul central și 14 la sută în nord-est. Aproximativ o treime din spitalele din Vest și Sud anticipează lipsuri critice în săptămânile următoare, în comparație cu aproximativ 27% în Midwest și aproximativ 20% în spitalele din Nord-Est.

Cea mai proastă zi pentru filiala Spitalului Scripps Mercy a fost 18 ianuarie, când camera de urgență cu 24 de paturi a tratat 73 de pacienți la un moment dat. Oficialii spitalului au dispersat excesul de pacienți în corturi, rulote, holuri și camere destinate recuperării și endoscopiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.