Serviciul Federal de Administrare Fiscală nu va mai folosi tehnologia de recunoaștere facială pentru milioane de americani care folosesc site-ul agenției pentru a plăti impozite sau pentru a accesa documente.

Fiscul a declarat luni că va renunța la utilizarea companiei de verificare a identității ID.me în următoarele săptămâni și va dezvolta un nou sistem de autentificare care nu utilizează recunoașterea facială.

Anunțul vine la câteva ore după ce parlamentarii americani au cerut IRS să “își oprească planurile” de a utiliza această tehnologie.  


“IRS ia în serios confidențialitatea și securitatea contribuabililor și înțelegem preocupările care au fost exprimate”, a declarat comisarul IRS, Chuck Rettig. “Toată lumea ar trebui să se simtă confortabil cu modul în care sunt securizate informațiile lor personale și urmărim rapid opțiuni pe termen scurt care nu implică recunoașterea facială.”

Grupurile pentru drepturile digitale au avertizat că utilizarea sistemelor de recunoaștere facială pentru verificarea identității la declararea impozitelor ridică o multitudine de probleme legate de confidențialitate și discriminare. Studiile au arătat că ambele tehnologii pe care ID.me le folosește în procesele sale de fraudă și verificare a identității – sistemele de potrivire a fețelor și de recunoaștere facială – identifică adesea greșit fețele negrilor și ale persoanelor de culoare.

De asemenea, utilizarea acestor tehnologii creează o bază de date masivă de informații care poate fi vulnerabilă la atacuri de securitate cibernetică sau poate fi partajată cu alte entități guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.