Facebook și Instagram s-ar putea închide anul acesta în Europa, dacă Meta, compania care le deține, nu va reuși să ajungă la o înțelegere cu autoritățile europene cu privire la protecția datelor utilizatorilor.

 

Posibilitatea ca Facebook și Instagram să nu mai fie disponibile de anul acesta pentru utilizatorii din Europa apare în raportul anual al Meta către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, 

Problema se reduce la reglementările europene privind datele care împiedică Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook, să transfere, să stocheze și să prelucreze datele europenilor pe serverele din SUA. 

În raportul său anual către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, autoritatea financiară a țării, Meta a avertizat că, dacă nu va fi adoptat un nou cadru legislativ și compania nu ar mai putea folosi modelul actual de acorduri, probabil că va trebui să plece de pe continentul european. 

Nick Clegg, vicepreședintele Meta pentru afaceri globale, a susținut că Europa fără Facebook și Instagram ar fi în detrimentul multor afaceri din UE.

Săptămâna trecută, acțiunile Meta au scăzut cu 25% după ce gigantul rețelelor sociale a pierdut utilizatorii activi zilnici pentru prima dată în istoria sa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.