Cel puţin zece persoane au murit în sud-estul Madagascarului în urma ciclonului Batsirai, al doilea care a lovit insula din Oceanul Indian în doar două săptămâni, provocând inundaţii şi punând la pământ clădiri şi linii de electricitate. 

Ciclonul Batsirai a pătruns în interiorul țării sâmbătă seara târziu, lovind coasta de est cu ploi abundente și vânturi cu viteze de 165 km/h (100 mph). S-a estimat că ar putea strămuta până la 150.000 de persoane. 

Pagubele provocate de furtună s-au adăugat distrugerilor provocate de ciclonul Ana, care a lovit insula, cu o populație de aproape 30 de milioane de locuitori, în urmă cu două săptămâni, provocând moartea a 55 de persoane și strămutarea a 130.000 de oameni.

Batsirai este cel mai puternic ciclon care a lovit Madagascar de la Enawo, care a lovit nord-estul insulei, în apropiere de Sambava, pe 7 martie 2017. Acesta a pășit la țărm cu o forță de categoria 4 cu vânturi maxime de 130 mph; Madagascar se confruntă cu cicloane majore la fiecare doi sau trei ani, în medie.

Biroul de gestionare a dezastrelor și a riscurilor din Madagascar a anunțat într-un buletin duminică târziu că 10 persoane au fost ucise. Radioul de stat a declarat că unele au murit când casa lor s-a prăbușit în orașul Ambalavao, la aproximativ 460 km sud de capitala Antananarivo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.