Oficialii israelieni și grupurile de ajutorare pregătesc planuri pentru a ajuta comunitatea evreiască din Ucraina în cazul unui război total între Ucraina și Rusia, potrivit unor persoane familiarizate cu acest proces.

Oficialii și agențiile pun la cale situații neprevăzute care includ gestionarea unui nou val de imigranți care vin în Israel și ajutorarea evreilor strămutați în Ucraina, așa cum au făcut în 2014, când forțele rusești au anexat Crimeea de la Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia au început un conflict în estul Ucrainei. În cel mai rău caz, planurile ar putea însemna evacuarea directă a mii de refugiați.

În privat, oficialii israelieni dau de înțeles că nu se așteaptă la un haos la nivel național care ar necesita un transport aerian în masă. Dar Israelul ar fi pregătit să acționeze dacă va fi nevoie, au spus ei, așa cum a făcut țara în alte puncte fierbinți.

Două persoane implicate în acest proces au confirmat că întâlnirile au avut loc, vorbind sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre planificarea confidențială.

Vineri, un avertisment israelian a precizat că cetățenii săi ar trebui să ia în considerare părăsirea imediată a Ucrainei și că va începe evacuarea membrilor de familie ai personalului ambasadei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.