Vladimir Putin: Acordul de la Minsk nu mai există

0
612
bbc.com

În contextul ultimelor evenimente de pe scena internațională ce vizează atât relația bilaterală Federația Rusă – Ucraina, cât și conflictele interne ale Ucrainei, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns la o serie de întrebări adresate de media, ca urmare a recunoașterii independenței regiunilor Donețk și Luhansk.

Pe lângă întrebarea centrală cu privire la independența celor două regiuni, întrebările s-au concentrat pe incertitudinea Acordului de la Minsk și pe aprobarea forțelor armate în străinătate de către Consiliul Federației Ruse.

Liderul rus a dorit să lămurească ca prim aspect statutul Acordului de la Minsk susținând că se vor face eforturi pentru ca măsurile prevăzute de acord să fie respectate și implementate în continuare având în vedere străduința depusă pentru a se ajunge la un compromis între Rusia și liderii celor două regiuni din perioada întocmirii acordului. Însă, autoritățile Kievului deja au încălcat prevederile acestuia cu mult înainte ca evenimentele recente să aibă loc, așadar Acordul de la Minsk nu mai este valabil, a declarat acesta în cadrul conferinței de presă de la Moscova.

Vladimir Putin a menționat în continuare că a decis recunoașterea independenței celor două regiuni, respectiv a noilor granițe și a Consitituței deopotrivă pentru a stopa abuzurile și adversitățile ce au loc în respectivele zone. De asemenea, președintele Rusiei a ținut să precizeze că este necesar ca disputele să fie gestionate de către autoritățile Kievului și liderii acestora.

Cu privire la trimiterea forțelor armate, Președintele Vladimir Putin a menționat că va oferi sprijin și asistență Republicilor Populare Donețk și Luhansk, inclusiv militar, având în vedere conflictele și ostilitățile care încă se desfășoară în interiorul regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.