Justificarea intervenței militare în Ucraina: invocarea motivelor istorice

0
494
istockphoto.com

În contextul ostilităților și a escaladării conflictului pe teritoriul Ucrainei, liderul Federației Rusiei, Vladimir Putin a susținut un discurs în această dimineață justificând intrarea trupelor în Ucraina prin invocarea motivelor istorice care l-au determinat pe acesta să ofere sprijin compatrioților din noile Republici Populare Donețk și Lohansk.

De la începutul discursului, președintele Rusiei a ținut să menționeze că expansiunea în partea estică a Alianței Nord-Atlantice și politicile puterilor din Vest reprezintă cea mai mare amenințarea a Rusiei. De asemenea, a prezentat înaintarea trupelor în Ucraina ca o metodă de sprijin, ci nu ca o mișcare de atac în vederea cuceririi teritoriului ucrainean.

Liderul Federației Rusiei a menționat că scopul intervenției militare este în sprijinul respectării prinicipiului autodeterminării, consemnat în articolul 1 al Cartei ONU. A reiterat că circumstanțele prezentate sunt asemenătoare cu cele din 2014 când forțele rusești s-au aflat de partea cetățenilor din regiunile Crimeei și ale Sevastopolului în lupta lor pentru a se alătura “patriei mame Rusia”.

În continuare, acesta a precizat că operațiunile militare ce se deșfășoară pe teritoriul Ucrainei nu au ca scop încălcarea drepturilor și intereselor cetățenilor, ci reprezintă un scut de apărare contra entițăților care doresc să utilizeze statul ucrainean împotriva Rusiei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.