Războiul de tip tradițional revine pe scena internațională

0
419
politico.eu

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că astăzi ne confruntăm cu un tip de război care se credea că aparține doar istoriei în contextul concluzionării ședinței Consiliului NATO cu privire la situația actuală de criză. În cadrul ședinței s-a făcut apel către Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia în vederea prevederilor articolului 4 al Tratului de la Washington.

În continuare, Secretarul General NATO a precizat că securitatea Europei se află înt-o situație dificilă în contextul intervenției militare nejustificate a Rusiei pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, a menționat că în ciuda refuzului asumării Rusiei față de invazia militară în Ucraina, liderii ruși sunt complet responsabili în contextul pierderilor umane și a ostilităților în desfășurare.

De asemenea, Alianța Nord-Atlantică condamnă invazia Ucrainei de către Federația Rusă în contextul încălcării dreptului internațional, acțiunile de agresiune vizavi de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrianei și a amenințarea securității Nord-Atlantice deopotrivă.

În acest context, Jens Stoltenberg lansează un mesaj liderilor Rusiei în vederea încetării operațiunilor militare și a retragerii trupelor de pe teritoriul Ucrainei, făcând apel la intrumentele diplomaței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.