Măsurile impuse de Uniunea Europeană în urma agresiunii Federației Ruse

0
481
emerging-europe.com

Situația excepțională ce se desfășoară pe teritoriul Ucrainei și care afectează întreagă comunitate internațională, cu precădere pe cea europeană, a condus la aplicarea unor măsuri activate pentru prima dată de Uniunea Europeană. Aceasta va finanța achiziționarea și distribuirea de armament asupra unui stat aflat sub invazie conform declarațiilor Înaltului Reprezentat al UE, Josep Borrell.

În data de 27 februarie, în cadrul comunicatului de presă, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a transmis un nou set de sancțiuni în urma agresiunii constante pe care o desfășoară liderul rus, Vladimir Putin, contra Ucrainei.

Prima măsură face referire la închiderea spațiului aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, fiind interzisă aterizarea, decolararea sau survolarea acestora pe teritoriul UE.

A doua măsură se rezumă la excluderea instrumentelor mass-media rusești din spațiul european, mai precis Russia Today și Sputnik, cele două fiind canale media deținute de Kremlin. Ursula von der Leyen a afirmat că se dorește, prin impunerea acestei măsuri, stoparea dezinformării în cadrul statelor UE.

A treia măsură nu vizează în mod direct principalul agresor, ci un nou aliat al Rusiei. Asupra regimul Lukașenko, în urma atacurilor desfășurate contra Ucrainei în sprijinul agresiunii ruse, se vor aplica sancțiuni care vizează sectoarele cele mai importante ale Belarusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.