Administrația Biden a cerut în mod oficial Congresului 10 miliarde de dolari pentru ajutor umanitar și de apărare de urgență pentru Ucraina, o sumă cu aproape 4 miliarde de dolari mai mare decât cea propusă inițial de oficialii Casei Albe, care reflectă cât de rapid a crescut nevoia de ajutor a Kievului, pe măsură ce forțele rusești își intensifică atacul. 

Cererea de 10 miliarde de dolari include 4,8 miliarde de dolari în fonduri suplimentare pentru Pentagon, pentru a acoperi desfășurarea de trupe americane în țările NATO, creșterea sprijinului în domeniul informațiilor și al securității cibernetice și pentru a suplimenta armele pe care Departamentul Apărării le-a trimis deja în Ucraina, cum ar fi rachetele Stinger. 

De asemenea, include 4,25 miliarde de dolari în noi fonduri pentru asistență economică și umanitară pentru ucraineni, inclusiv pentru cei un milion de refugiați care au fugit deja din națiunea bombardată în prima săptămână de la invazia președintelui rus Vladimir V. Putin.

Cererea include în plus bani pentru a aplica unele dintre sancțiunile economice pe care administrația Biden le-a impus deja, inclusiv oligarhilor ruși și bunurilor de înaltă tehnologie.

“Zelensky are nevoie de mai multă muniție ACUM!” Reprezentantul Michael Waltz, republican din Florida, a scris pe Twitter

Oficialii speră să includă ajutorul de urgență într-un pachet de finanțare guvernamentală extins pe care legislatorii îl negociază în prezent, care trebuie finalizat până la 11 martie pentru a evita închiderea guvernului atunci când se va termina finanțarea.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.