45north discută direct cu Valery Bolgan, jurnalist ucrainean din Odesa, și preia conținut live text al publicației unde acesta este editor-șef, Izbirkom.ua, cu privire la desfășurarea invaziei ruse în orașul din care provine, al treilea cel mai populat oraș al Ucrainei și un nod strategic important raportat la Republica Moldova și România.

15 iunie 10.02: Conform lui Dmytro Radulov, șeful adjunct al zonei administrative militare Odesa, îngrijorările referitoare la lipsa de sare datorată închiderii companiei Artemsil, una din cele mai mari companii producătoare de sare din Europa, se diminuează pe fondul găsirii unor surse alternative de import din țări precum Turcia, România, Polonia și Germania.

7 mai 13:46: În regiunea Odessa, orașul Artsyz, a fost efectuată o lovitură cu 4 rachete, folosindu-se aeronave strategice.

10 aprilie 19:20: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, raportând că pe 10 aprilie nu au avut loc atacuri.

8 aprilie 19:57: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, a declarat că inamicul a lovit din complexul de rachete de coastă “Bastion” din satul Krasolnika din regiunea Odesa. Acesta a raportat că atacul s-a soldat cu morți și răniți, iar infrastructura este deteriorată.

7 aprilie 20:04: Potrivit administrației regionale Odesa, navele rusești vor fi confiscate în favoarea Forțelor Armate, iar canalele TV rusești vor fi închise.

7 aprilie 16:23: Izbirkom citează pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, declarând că forțele rusești ar putea încerca să distrugă Odesa, precum au distrus orașul Mariupol.

4 aprilie 21:44: Izbirkom citează pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în discursul său adresat oficialilor români, declarând că Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii ruse: “Trupele ocupanților încearcă cu încăpățânare să ocolească orașul nostru Mykolaiv pentru a încerca să captureze Odesa. Și de la Odesa este un pas până în Moldova.”

4 aprilie 19:59: Izbirkom citează administrația militară care declară că bombardarea pe timpul nopții a regiunii Odesa a fost efectuată de rachete “Bastion”. Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, a menționat că inamicul a activat o recunoaștere aeriană activă cu scopul de a determina noi ținte pentru lovituri cu rachete, însă eforturile trupelor ucrainene fac față presiunilor rusești.

3 aprilie 19:25: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, raportând rezumatul zilei de 3 aprilie: atacul de dimineață nu s-a soldat cu victime, invazia din Transnistria este puțin probabilă.

3 aprilie 13:09: Izbirkom citează serviciul de presă al Ministerului de Externe al Greciei, care a anunțat că urmează ca ministrul de externe elen, Nikos Dendias, să sosească în Ucraina pentru a conduce misiunea de ajutor umanitar din Odesa. De asemenea, ministrul de externe grec intenționează să reia activitatea Consulatului General al Greciei la Odesa.

3 aprilie 13:03: Izbirkom citează Serviciul de Relații Publice al Comandamentului Aerian Sud, declarând că cele două rachete navale de croazieră rusești au fost doborâte de unitatea de rachete aeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei la Odesa și Mykolaiv.

3 aprilie 12:00: Marea Britanie insistă să înarmeze Ucraina cu rachetă antinavă pentru a o proteja de navele de război rusești care bombardează orașele de coastă, potrivit the Times. Premierul Boris Johnson s-a adresat miniștrilor cu privire la dorința sa de a întări apărarea în Odesa, precum au fost folosite rachite antitanc britanice pentru protejarea Kievului.

3 aprilie 07:05: Odesa a fost atacată aerian. Mai multe rachete au lovit orașul.

2 aprilie 07:37: Izbirkom citează pe purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, spunând că trupele inamice și-au întărit unitățile în Transnistria moldovenească: “Unitățile rusești și așa-numita armată transnistreană au devenit active în Transnistria ocupată și nerecunoscută. Pentru a demonstra o anumită acțiune pentru partea ucraineană. Toate aceste riscuri sunt cunoscute de comandamentul operațional, de forțele noastre armate și vor fi luate în considerare în îndeplinirea sarcinilor de către Districtul de Apărare Odesa.”

1 aprilie 16:59: Din ordinul lui Maksym Marchenko, se interzice accesul populației în pădure.

1 aprilie 13:39: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, care l-a numit pe Alexey Black președintele personalului umanitar de coordonare din Odesa.

31 martie 20:10: Începând de mâine, centrele de servicii ale Ministerului Afacerilor Interne vor relua activitatea în Odesa.

30 martie 19:45: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, raportând situația zilei cu privire la regiunea Odesa: nu au fost bombardamente, dar navele continuă să navigheze apele ucrainene; continuă luptele intense în zonele învecinate, armata ucraineană respinge inamicul, se consolidează apărarea Odesei.

29 martie 13:09: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, declarând că din ordinul său a fost eliberat șeful Coordonării Umanitare din Odesa, Anatoliy Vorokhayev.

28 martie 17:43: Izbirkom citează Procuratura Generală care a comunicat că deține dovezi ale utilizării bombelor cu dispersie în regiunea Odesa și Herson. În continuarea, Izbirkom precizează că folosirea acestor tipuri de bombe a fost interzisă în 2008 printr-o convenție internațională la Dublin.

27 martie 14:27: Izbirkom citează pe ofițerii SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) care declară că au reținut un bărbat care răspândea narațiuni pro-ruse și a susținut războiul împotriva Ucrainei pe rețelele de socializare.

26 martie 19:50: Cinci deputați ai consiliului regional Odesa au decis să creeze un nou grup de deputați “Visul ucrainean”.

26 martie 16:00: Fracțiunea parlamentară “Platforma de opoziție – Pentru viață” (OPZZh) din consiliul regional Odesa a încetat să mai existe.

26 martie 12:56: Armata rusă a încercat să aterizeze un grup de sabotaj și recunoaștere în regiunea Odesa, însă acesta a fost distrus.

26 martie 10:49: Izbirkom citează pe Vitali Barvinenko, șeful consiliului regional Odesa, raportând despre încetarea activității în consiliu a unei fracțiuni din “Platforma de opoziție – Pentru viață” (OPZZh).

25 martie 18:50: Ukrzaliznytsia, compania de căi ferate ucrainene, este pregătită să evacueze 20.000 de persoane din Odesa zilnic.

25 martie 17:30: Pe 25 martie, între orele 07:15-07:30, o navă rusă a bombardat satul Sanzhiyka, regiunea Odesa. Potrivit Marinei, 3 ore mai târziu, aceeași navă, a anunțat “garanții de securitate” pentru trecerea navelor.

24 martie 16:41: Izbirkom citează pe Iryna Vereshchuk, ministrul reintegrării, spunând că au fost trimiși 11 marinari civili ruși în Federația Rusă, care au fost salvați de pe o nava scufundată de lângă Odesa.

24 martie 08:47: Marea navă de debarcare rusească Orsk a fost distrusă de forțele ucrainene în Berdiansk, orașul-port care este în prezent ocupat de inamic. Acest vas ar putea fi folosit ulterior pentru a debarca la Odesa. Cu toate acestea, în momentul bombardamentului, nava urma să transporte muniție pentru trupele rusești din Mariupol.

23 martie 19:50: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, făcând un apel către antreprenori să își reia activitatea.

22 martie 19:50: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, anunțând că inamicul a lansat 5 rachete spre una dintre așezările regiunii Odesa. Nu s-au găsit victime.

21 martie 22:00: Poliția din Odesa l-au capturat pe organizatorul transferului ilegal de persoane.

21 martie 20:20: Izbirkom citează pe compozitorul german Hans Zimmer care și-a început turneul în Europa. Printre muzicienii săi, se numără 10 reprezentanți ai orchestrei din Odesa, pe care echipa artisitului i-a ajutat să părăsească Ucraina.

21 martie 19:40: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, declarând că bombardamentele de dimineață nu s-au soldat cu victime; trupele rusești din Odesa continuă să patruleze cu ajutorul vehiculelor aeriene fără pilot; s-a primit un lor de veste antiglonț care au fost ditribuite.

21 martie 09:30: Două nave ale Flotei Mării Negre aparținând Federației Ruse au fost identificate în dimineața zilei de 21 martie, în timpul unui raid în Marea Neagră, lângă Odesa. Izbirkom citează pe unul dintre purtătorii de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, spunând că apariția navelor este o demonstrație pentru a intimida populația civilă: “Navele inamice au făcut din nou un raid?Ceva nou? Nu. Din păcate, războiul continuă. Suntem conștienți că grupurile de nave inamice se pot apropria de țărm. Inamicul face presiune cu rachete.” Potrivit martorilor oculari, navele au navigat spre oraș mai mult de o oră. Mai multe obuze au căzut în mare, însă unul dintre acelea au lovit o casă în Odesa.

20 martie 19:10: Izbirkom citează pe șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, raportând că situația in regiune este liniștită, apărarea antiaeriană funcționează, iar drona (UAV) a fost doborâtă.

19 martie 22:20: Izbirkom citează Garda Națională a Ucrainei raportând că gărzile din regiunea Odesa au găsit un cetățean al Federației Ruse care aduna informații despre pozițiile de luptă. De asemenea, Garda Națională a găsit și reținut doi bărbați care fotografiau pozițiile militarilor ucraineni.

19 martie 10:47: Izbirkom citează pe managerul de proiect al Institutului de Studii Strategice ale Mării Negre, Andriy Klymenko, afirmând că Rusia a a plantat mine pe ruta Bosfor-Odesa, susținând că sunt mine ucrainene.

19 martie 09:55: Izbirbom citează pe deputatul consiliului Odesa, Liliaya Leonidova, declarând că a părăsit partidul “Platforma de opoziție – Pe viață”.

18 martie 20:05: Izbirkom citează pe șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, raportând situația în regiune. Acesta a declarat că dimineață au doborât o rachetă inamică, iar două au căzut – nu există victime. În continuare, s-a întâlnit cu oficialitățile orașului, a îndeplinit sarcini de coordonare împreună cu Forțele Armate și a verificat adăposturile anti-bombe.

17 martie 21:25: Izbirkom citează pe șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, confirmând detonarea unei mine pe plaja din Odesa. De asemenea, acesta a declarat că mișcarea navelor de-a lungul coastei reprezintă doar o tactică de intimidare.

17 martie 19:00: Informații actualizate privind evacurea pe ruta Odesa – Izmail – Tulcea (România). Pasagerii sunt trimiși din portul maritim Izmail la Isaccea (România), o dată pe zi.

17 martie 13:52: Apariția navelor rusești lângă Odesa a fost numită presiune psihologică. Izbirkom citează pe purtătorul de cuvânt al administrației militare Odesa, Serhiy Bratchuk, spunând că “navele inamice ” au apărut din nou, însă nu s-a sesizat nici o intenție de debarcare a acestora astăzi.

16 martie 18:40: Izbirkom citează Statul Major al Forțele Armate ale Ucrainei, raportând că unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene ucrainene au distrus două avioane în regiunea Odesa.

16 martie 13:59: Izbirkom citează pe Volodimir Zelensky, în timpul unei declarații, spunând că aseară trupele rusești au continuat să bombardeze Ucraina, inclusiv regiunea Odesa.

15 martie 19:20: Izbirkom citează pe șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, raportând două bombardări asupra așezărilor din regiune, două persoane fiind rănite.

15 martie 14:34: Izbirkom citează pe șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, spunând că a emis două demiteri: șeful adjunct al regiunii, Svetlana Fabrikant, și șeful personalului umanitar de coordonare Odesa, Dmitri Antipov.

14 martie 14:34: Izbirkom citează poliția de frontieră a detașamentului Podilski declarând că 13 barbați, având vârsta de recrutare, au fost reținuți în urma încercării de a traversa ilegal frontiera pentru a se refugia în Moldova. Aceștia au fost prinși la marginea satului Stanislavka, districtul Podilski.

13 martie 13:35:Izbirkom citează Serviciul de Securitate al Ucrainei spunând că au reținut informatori ruși în regiunile Harkov, Odesa și Severodonețk. În Odesa, a fost reținut un informator care aduna informații în legătură cu structurile defensive pe care forțele de autoapărare le înființaseră în regiune.

12 martie 20:10: Șeful administrației militare Odesa, Maksym Marchenko, introduce controlul asupra prețurilor la alimente.

12 martie 19:05: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, declarând că s-a impus o interdicție de acces pe teritoriul Odesei între orele 20:00-06:00. Este permisă ieșirea pe străzi sau în alte locuri publice doar în baza unor certificate și autorizații speciale.

12 martie 18:40: La ordinul lui Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, comandantul adjunct al Departamentului Teritorial de Sud al Serviciului Militar de Aplicare a Legii, Oleksandr Mykhailovych, a devenit comandant al regiunii Odesa.

11 martie 19:30: Izbirkom citează Societatea Crucei Roșii din Odesa declarând că se va organiza un transfer pe ruta Odesa – Palanka, la cererea autorităților orașului.

11 martie 14:33: Izbirkom citează pe Gennadiy Trukhanov, primarul Odesei, spunând, în cadrul unei conferințe de presă, că forțele invadatoare plănuiesc să atace Odesa urmând ruta Transnistria- Voznesensk. Acesta a menționat că navele de lângă Odesa au fost plasate pe teritoriul Crimeei. De asemenea, Gennadiy Trukhanov a declarat că se pregătesc stocuri de alimente și medicamente pe termen lung, având în vedere speculațiile unui viitor atac “Suntem fericiți că întreaga lume ne ajută. Primim ajutor umanitar în fiecare oră.”

10 martie 15:25: Izbirkom citează pe unul dintre purtătorii de cuvânt al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, spunând că forțele armate rusești au făcut 5 fotografii deasupra Odesei.

9 martie 19:05:Izbirkom citează pe directorul Departamentului de Educație și Știință al Administrației Regionale de Stat Odesa, Oleksandr Lonchak, spunând că instituțiile de învățământ îți vor relua activitatea din data de 14 martie.

9 martie 16:47: 5 milioane de grivne din bugetul privind “cazul Odesa” pentru viceprimarul Odesei, Oleg Brindak, vor merge în sprijinul ZSU – VAKS (Forțele Armate ale Ucrainei).

9 martie 12:21: Izbirkom citează pe ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denys Monastyrsky, declarând că apărarea pe direcția Odesa se amplifică. Acesta a spus “Înțelegem că Rusia dorește să atragă toate unitățile pregătite de luptă, fie din Belarus, fie din Transnistria “. Acesta a mai anunțat că Ministerul de Interne a emis un ordin pentru ca civilii să primească arme.

9 martie 08:38: Calea Ferată Odesa , alături de Compania Ucraineană de Transport Național al Dunării au pregătit o nouă rută de evacuare Odesa (Ucraina) – Tulcea (România).

8 martie 20:22: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, declarând cu privire la crearea unei noi brigăzi de apărare teritorială. Acesta a spus ” Conducerea a fost numită, au căzut de acord asupra lucrărilor. Cer să mă alătur de mâine.” De asemenea, acesta a spus că lucrările la trecerea către Zatoka și Palanka au fost efectuate.

8 martie 15:40: Izbirkom citează pe anchetatorii Poliției Naționale din Ucraina, declarând că în perioada 24 februarie – 8 martie au deschis 1135 de procese penale în urma faptelor ilegale comise de forțele armate rusești pe teritoriul Ucrainei. În regiunea Odesa s-au înaintat 21 de astfel de procese.

8 martie 14:57: Alarmă aeriană în Nikolaev, Odesa.

8 martie 14:08: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, spunând că se va decongestiona traficul de pe podul Nistru.

7 martie 21:50: Compania de transport, Ukrzaliznytsia, a programat o evacuare din Odesa pentru data de 8 martie, ora 22:32.

7 martie 19:37: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, spunând că forțele rusești au încercat să atace o zonă rezidențială din Odesa, iar nici un locuitor nu a fost rănit. De asemenea, s-a înregistrat o altă victorie – o barcă de frontieră rusă a fost capturată de forțele ucrainene. În continuare, Maksym Marchenko a ordonat echiparea adecvată a adăposturilor anti-bombe.

7 martie 19:20: La Odesa, agențiile de securitate s-au grupat într-o singură unitate pentru a rezista invaziei rusești. Pe lângă îndatoririle lor specifice, aceștia patrulează străzile 24/7 în vederea prevenirii jafurilor, ajută la capturarea potențialilor complici și protejează proprietățile cetățenilor și a infrastructurii principale din Odesa.

7 martie 18:09: Izbirkom citează pe președintele Consiliului Regional Odesa, Hryhoriy Didenko, spunând că s-a creat un stoc de cereale pentru producția de făină și pâine în Odesa.

7 martie 17:15 : Pe teritoriul Odesei s-au auzit mai multe explozii, se așteaptă informații oficiale cu privire la acest aspect.

7 martie 12:48 : Izbirkom citează Consiliul din Odesa, declarând că se va suplimenta bugetul organului de apărare din Odesa cu peste 100 milioane UAH (grivne – moneda națională a Ucrainei) în vederea furnizării de alimente, echipamente, materiale și uniforme militare.

7 martie 09:16 : Izbirkom citează pe Serghei Bratchuk, unul dintre purtătorii de cuvânt al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, spunând că forțele armate ucrainene au aliniat o navă rusă în Marea Neagră.

6 martie 19:40: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șeful administrației regionale Odesa, împreună cu Serghei Grinevetski și Gennadi Trukanov, primarul Odesei, raportând că la Odesa se va înființa o brigadă de apărare teritorială, se asigură securitatea alimentară în regiune, iar Germania și Franța sprijină umanitar Odesa.

6 martie 17:53: Izbirkom citează pe Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, spunând că s-a stabilit formarea unei rețele de unități de voluntari de-a lungul regiunii în vederea contracarării forțelor inamice.

6 martie 14:10: Izbirkom citează pe Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, spunând că Odesa rămâne unul dintre orașele strategice, având în vedere a doua operațiune de ofensivă pe care o plănuiesc forțele armate ruse.

6 martie 13:14: Izbirkom citează pe Serghei Bratchuk, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, spunând că un alt avion al forțelor inamice a fost doborât deasupra Mării Negre.

6 martie 12:19: Izbirkom îl citează pe președintele Zelenski care a spus că Odesa urmează să fie bombardată. Acesta a spus “Rușii au venit mereu la Odesa, mereu au simțit numai căldură în Odesa, numai sinceritate. Și acum? Bombe împotriva Odesei! Artilerie împotriva Odesei! Va fi o crimă de război, va fi o crimă istorică.

5 martie 21:00: Izbirkom îl citează pe Maksym Marchenko, șef al administrației regionale Odesa, spunând că evacuarea copiiilor aflați în situații speciale s-a finalizat în România și Polonia. De asemenea, acesta a anunțat că au fost doborâte trei avioane ale forțelor rusești.

5 martie 18:30: Polițiștii de Frontieră din Odesa, alături de Ministerul Afacerilor Externe Ucrainean, au facilitat evacuarea a 40 de membrii ai echipajului din porturile maritime către secțiile consulare din Odesa. Printre membrii se numărau cetățeni din Grecia, Filipine și România.

5 martie 16:36: Forțele de Apărare Antiaeriană din zonă au doborât două avioane inamice în jurul ore 15:00. Ambii piloți ruși s-au catapultat și au fost capturați.

5 martie 15:58: Izbirkom citează pe Maksym Marchenko, șef al administrației regionale Odesa, spunând că se dorește formarea unei brigade suplimentare de apărare teritorială a Odesei. Acesta a spus că “Toate știrile că vom preda Odesa sunt false. I-am învins în Donbas, vom câștiga și la Odesa!”

5 martie 15:34: Izbirkom citează pe Serghei Bratchuk, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, spunând că soldații Forțelor de Apărare Aeriană au distrus un avion al trupelor inamice.

5 martie 10:33: Izbirkom citează pe Svetlana Fabrikant, șeful adjunct al Administrației Regionale de Stat Odesa, declară că 713 copii din centrele de plasament au fost evacuați din regiunea Odesa, începând cu data de 3 martie pe cale ferată și maritimă. La facilitarea transportării acestora au contribuit agenții guvernamentale, autoritățiile locale, antreprenori și voluntari. Primul grup a ajuns în siguranță la granițele României.

5 martie 08:41: Izbirkom citează Parchetul regional Odesa, afirmând că a deschis proces penal în urma bombardării navei civile HELT de către trupele armate ruse. Acțiunile forțelor agresoare sunt clasificate drept încălcării ale legilor și cutumei războiului. Nava civilă de marfă HELT este deținută de o companie estonă, care operează sub pavilion panamez și este angajată în trasportul de mărfuri pe mare.

4 martie 19:35: Izbirkom declară că în satele Bilenke și Zatoka, regiunea Odesa, un grup pirotehnist din cadrul Departamentului Salvare Urgență al Direcției cu destinație specială a Serviciului de stat de Urgență din Odesa au fost îndepărtate și, ulterior distruse, elemente de cluster antitanc PTAB- 1M, o bombă OSAB-250 și o bombă OSAB-500, elemente ce au rămas în urma atacului aerian din data de 3 martie.

4 martie 15:46:Izbirkom citează pe Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, spunând că se adună trupe rusești pentru a ataca Odesa.

4 martie 13:15: Izbirkom citează pe Alexey Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, spunând că direcția de atac pe partea sudică a rușilor rămâne “fierbinte” și că aceștia plănuiesc să înconjoare orașul.

4 martie 12:37: Izbirkom citează pe Oleksiy Arestovich, consilier prezidențial, spunând că Odesa nu este în pericol iminent și că artileria respinge atacuri maritime rare.

4 martie 11:38: Izbirkom citează Consiliul regional al Odesei, afirmând că se va suplimenta bugetul de apărare teritoriale din zonă cu 32 milioane de grivne, moneda națională a Ucrainei.

3 martie 21:30: Izbirkom citează Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei declarând că în urma bombardamentelor din zona Bilenke, Odesa, o persoană a fost ucisă, una a fost rănită, iar aproximativ 330 de săteni au fost evacuați din regiunea atacată.

3 martie 17:00: Izbirkom citează pe Oleksandr Kubrakov, ministrul infrastructurii în Ucraina, spunând că echipajul navei HELT a fost salvat.

3 martie 15:36: Izbirkom afirmă că o parte din armata ucraineană a fost detașată în regiunile Rostov, Krasnodar și Crimeea în vederea unei ofensive navale pentru a apăra Odesa.

3 martie 15:14: Izbirkom declară că flota rusească a distrus nava comercială HELT, în Marea Neagră, lângă Golful Odesa.

3 martie 14:21: Izbirkom citează pe Sergey Bratchuk, președintele Consiliului Public al Administrației Regionale de Stat Odesa, confirmând că forțele rusești au atacat infrastructura militară din apropierea satului Bilenke, Odesa.

3 martie 07:35: Citând Statul Major, Izbirkom declară că patru nave de debarcare inamice au fost grupate în direcția Odesa.

2 martie 11:27: Izbirkom afirmă că au fost lansate trei rachete spre Odesa.

2 martie 10:57: Izbirkom declară că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe Serhiy Hrynevetsky din funcția de șef al administrației regionale Odesa, numindu-l pe ofițerul Maksym în locul său. Conform Izbirkom s-a înființat un Centru de Apărare Informațională la Odesa ce servește la organizarea de ședințe de informare ale oficialilor orașului cu privire la actualizarea situației în mod constant și a metodelor de trai în contextul ostilităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.