Oficiali americani de rang înalt au zburat în Venezuela pentru discuții rare cu guvernul lui Nicolás Maduro, într-o încercare aparentă de a îndepărta țara sud-americană de susținătorii săi ruși după invazia lui Vladimir Putin în Ucraina.

Negociatorii Casei Albe și ai Departamentului de Stat s-au întâlnit sâmbătă cu reprezentanții lui Maduro în capitala Venezuelei, Caracas, în ceea ce a fost prima întâlnire de acest fel din ultimii ani.

America Latină ai Rusiei – printre care se numără regimurile autoritare din Cuba, Nicaragua și Venezuela – ar putea deveni “amenințări la adresa securității” în cazul în care confruntarea geopolitică cu Putin s-ar putea intensifica.

Venezuela are cele mai mari rezerve de petrol din lume, iar producția sa este în prezent în creștere, în pofida sancțiunilor americane impuse în 2019, la apogeul tentativei de răsturnare a lui Maduro. 

În mod revelator, chiar și voci conservatoare influente care au susținut odată căderea lui Maduro își schimbă tonul. “Trebuie să regândim totul chiar acum -inclusiv să nu permitem Rusiei să se apropie de țările din apropierea noastră!”, a scris duminică pe Twitter fosta prezentatoare de la Fox Business Trish Rega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.