Semnată vineri de președintele Vladimir Putin, noua lege rusă interzice ceea ce țara numește știri “false” despre armata sa, inclusiv limbajul care descrie atacul Rusiei împotriva Ucrainei drept o “invazie”, sub amenințarea unei pedepse de 15 ani de închisoare.

Legea a redus și mai mult la tăcere vocile mediatice rusești autohtone care, până de curând, ofereau publicului rus informații care nu se regăseau în contul oficial al guvernului în mass-media de stat.

În ciuda rolului tot mai dominant al TikTok ca sursă de conținut despre conflict atât din Rusia, cât și din Ucraina, aplicația video, care este deținută de compania chineză ByteDance, a fost mai tăcută decât omologii săi din Silicon Valley în ceea ce privește dezvăluirea politicilor companiei privind dezinformarea, verificarea faptelor sau cenzura.


Joi, reprezentanți ai TikTok au declarat în exclusivitate pentru The Washington Post că firma elaborează o politică privind modul în care va trata mass-media controlată de stat pe platforma sa.

“Având în vedere noua lege rusă privind “știrile false”, nu avem altă opțiune decât să suspendăm transmisiunile în direct și noul conținut al serviciului nostru video în timp ce analizăm implicațiile acestei legi asupra siguranței”, a scris TikTok pe Twitter, precizând că mesageria sa din aplicație va continua.


Joi, reprezentanți ai TikTok au declarat în exclusivitate că firma elaborează o politică privind modul în care va trata mass-media controlată de stat pe platforma sa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.