Autoritățile ucrainene au acuzat forțele rusești că l-au răpit pe primarul din Melitopol, un oraș din sud-estul Ucrainei care a căzut sub controlul Rusiei. 

Anton Heraschenko, un consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a declarat că 10 soldați au intrat joi în incinta centrului de criză din Melitopol, au pus un sac pe capul primarului Ivan Fedorov și l-au dus într-o locație necunoscută. 

Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului biroului președintelui de la Kiev, a împărtășit imagini cu ceea ce el a spus că a fost răpirea lui Fedorov. 
Într-un mesaj video transmis la sfârșitul zilei de vineri, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a condamnat răpirea, numindu-l pe Fedorov un “primar care apără cu curaj Ucraina și pe membrii comunității sale”.

“Acesta este în mod evident un semn de slăbiciune a invadatorilor”, a spus el. “Ei au trecut la o nouă etapă de teroare în care încearcă să elimine fizic reprezentanții autorităților locale ucrainene legitime” . 

Forțele rusești au intrat în Melitopol în a doua zi a invaziei lor, pe 25 februarie, potrivit site-ului de știri Ukrayinska Pravda. 

În urma ofensivei rusești, Fedorov a condus mai multe mitinguri împotriva invaziei, potrivit site-ului de știri. Acesta a inclus un miting pe 2 martie la care au participat mii de oameni.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.