Oficialii americani din serviciile de informații au descoperit că barajul de rachete balistice pe care Rusia le-a lansat în Ucraina conține o surpriză: momeli care păcălesc radarele de apărare aeriană și care induc în eroare rachetele de căutare a căldurii. 

Dispozitivele au fiecare o lungime de aproximativ 30 de centimetri, au forma unei săgeți și sunt albe cu o coadă portocalie, potrivit unui oficial american din cadrul serviciilor de informații.

Acestea sunt lansate de rachetele balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander-M pe care Rusia le lansează din lansatoare mobile de peste graniță, a declarat oficialul, atunci când racheta simte că a fost țintită de sistemele de apărare aeriană. 

Fiecare dintre ele este dotată cu componente electronice și produce semnale radio pentru a bruia sau a induce in eroare radarele inamice care încearcă să localizeze Iskander-M și conține o sursă de căldură pentru a atrage rachetele care se apropie.

Oficialul, care nu a fost autorizat să vorbească public despre chestiuni de informații, a descris dispozitivele sub rezerva anonimatului.

Utilizarea momelilor poate ajuta la explicarea motivului pentru care armele ucrainene de apărare aeriană au avut dificultăți în interceptarea rachetelor Iskander ale Rusiei. 

Fotografii ale munițiilor în formă de săgeți au început să circule pe rețelele de socializare în urmă cu două săptămâni.

Acestea i-au surprins pe experți și pe analiștii de informații din surse deschise – mulți dintre ei le-au confundat cu bombele de la armele cu dispersie, pe baza dimensiunii și a formei lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.